26.10.2022. obilježit ćemo Međunarodni dan međusobnog pomaganja

Sjećate li se kada ste zadnji put nekome pomogli?
Dobro razmislite…
Na ovaj dan, pozivaju se svi ljudi, bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu i spolnu pripadnost, osvrnu oko sebe i potraže ljude kojima je pomoć prijeko potrebna. A takvih je uistinu mnogo…
Vrlo je bitno da se, barem na taj dan, osvrnemo oko sebe i poslušamo druge. Smisao dana međusobnog pomaganja je naučiti imati sluha za potrebe ljudi koji nas okružuju, jer onima koji nemaju ništa, svaka sitnica puno znači..
Prošla su vremena tapšanja po ramenima, danas je potrebna ruka u kojoj se nešto i nalazi, jer su danas u ugrozi djeca, invalidi, trudnice, umirovljenici ,oko 1 000 000 sugrađana lijepe naše domovine.
UN -ove procjene govore da je 2020. siromaštvo u porastu u odnosu na 2019. godinu. Globalni trendovi trebaju alarmirati i Hrvatsku koja godinama nema adekvatan odgovor za smanjenje siromaštva i progresivno ostvarivanje socijalnih i ekonomskih prava; poručuju iz Kuće ljudskih prava.
U tome i jest smisao ovog dana; da na barem jedan dan zaboravimo sve prepreke i granice koje nas dijele, da pružimo ruku sadržaja za obitelji u socijalnoj potrebi, pomažemo svojim susjedima koji su stari i bolesni, humanitarnim udrugama i ostalima kojima je potrebna naša pomoć.
Možete odmah početi djelovati u svojoj okolini, jer ne kaže se uzalud “dobro se dobrim vraća”.
Neophodne su potrebne “korjenite promjene” koje uz “vapaj” očekuju obitelji u socijalnoj potrebi. ” Ne okrećite glavu od nas, jer to sutra može dočekati i Vas!!”
Neka svaki dan bude dan međusobnog pomaganja, otvorite svoja srca i pokažite svoju ljubav prema obiteljima u socijalnoj potrebi.
U svijetu se samo jedan dan obilježava kao MeđunarodnI dan međusobnog pomaganja, ali naša misija je da se svakodnevno brinemo i borimo se za one koji su u stanju potrebe i ovim putem Vas pozivamo da se svaki dan sjetite onih kojima je pomoć potrebna i da učinite dobro djelo.
Želimo svijet bez gladi u kojem će biti moguće da jedni druge volimo, jer ruke koje pomažu mogu promijeniti svijet.
Vaša „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak