Donacije namirnica i dalje na kapaljku, samoposluga s odjećom od 24. kolovoza

“RIJEKA LJUBAVI” PODIJELILA 6000 MLIJEČNIH PROIZVODA DUKATA

Za tili je čas jučer planula još jedna donacija stalnog donatora humanitarne udruge “Rijeka ljubavi”, zagrebačke tvrtke Dukat. Ukupno šest tisuća mliječnih proizvoda korisnici su primili s radošću, to više što su, prema riječima predsjednice udruge Štefice Čučak, donacije tijekom ljetnih mjeseci stagnirale.

– Donacije nam stižu na kapaljku. Srećom, u ponedjeljak krećemo na obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, konkretno, u berbu šljiva, a potom se, sljedećeg tjedna, otvara ribarnica u Donjem gradu, pa ćemo također podijeliti ribu za naše korisnike. Inače, police u našoj socijalnoj samoposluzi s hranom su poluprazne, jer mi nemamo stalnog donatora. Zbog toga pozivam tvrtke i sve ljude velika srca da nam pomognu kako bismo ih napunili do rujna, kada planiramo obaviti redovitu podjelu hrane – izjavila je Čučak. Dodaje kako su godišnji odmori, odnosno nedostatak donacija, stvorili problem u brojnim socijalno ugroženim obiteljima. Svjedočila je tako, kaže, potresnoj izjavi osnovca kojemu je, kako je rekao, obrok u školi jedini obrok u danu, a kako nastave nema, dijete je, priča Čučak, ostalo gladno.

Inače, jučerašnja je donacija razveselila ne samo socijalno ugrožene obitelji nego i članove triju udruga – Udruge slijepih, Udruge gluhih i Udruge NEovisnost.

Kad je riječ o socijalnoj samoposluzi s odjećom, Čučak ističe da će korisnicima i donatorima vrata ponovno otvoriti 24. kolovoza, no naglašava problem plaćanja režija, koje se ispostavljaju izravno humanitarnoj udruzi.

– Nedopustivo je da mi sami snosimo režijske troškove. Ako se ovako nastavi, iskreno, ne znam do kada će ta socijalna samoposluga funkcionirati. Apelirala sam i u osječku Toplanu i zatražila pomoć u rješavanju plaćanja režija jer mi to doista ne možemo – naglasila je Čučak. M. Mihelić