JAVNA OBJAVA OBITELJIMA U SOCIJALNOJ POTREBI

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ od 04.06.2020. godine više ne dijeli „pakete života“ za mjesec svibanj nego samo obiteljski „jutarnji doručak“ po čemu smo poznati, prepoznati i jedinstveni u Republici Hrvatskoj i to u vremenu od 10:00 do 11:00 sati.
Na žalost nemamo dovoljno hrane pred istekom roka za potrebe svih naših korisnika jer mnogima je to jedini obrok u danu stoga molimo trgovačke lance, tvrtke da se hrana pred istekom roka ne baca već donira jer „donirana hrana pred istekom roka je spas za obitelji koje žive u siromaštvu“.
Moramo čestitati i odati priznanje obiteljima u socijalnoj potrebi koji u ovo turbulentno vrijeme uspijevaju preživjeti.
Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ u svojoj evidenciji ima dvije kategorije korisnici kojima je Grad izdao potvrde da su korisnici socijalne pomoći i umirovljenike čiji je cenzus od 805,00 kn do 1.500,00.
Naglašavamo da od mjeseca travnja 2019. godine ne upisujemo nove korisnike, imamo u svojim evidencijama 1100 obitelji odnosno preko 3500 korisnika i nemamo siguran izvor sredstava, te se snalazimo kucajući na sva vrata kako bi pomogli obiteljima u socijalnoj potrebi.
Molimo institucije da rade svoj posao i pomognu obiteljima u socijalnoj potrebi koje nam se svakodnevno obraćaju za pomoć, a mi nismo u mogućnostima da svima pomognemo.

U Osijeku, 03.06.2020.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak