NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Za rodnu ravnopravnost treba EDUCIRATI ne samo žene nego i muškarce a nekima bi za početak dobro došao DOBRI STARI ZABORAVLJENI BONTON.
Za krv u obitelji krivi su i susjedi koji šute i time štite nasilnika. Kazneni zakon govori ako ne prijave zlostavljača također je kazneno djelo.
Na žalost rijetko tko se odluči pozvati policiju a nisu svjesni da štite zlostavljača. Nasilje u obitelji ne smije ostati između četiri zida, to je problem i država mora intervenirati. Žene često trpe nasilje i bol radi pukog preživljavanja. Jedan od uzroka nasilja jeste opće siromaštvo društva. Žene se ne odlučuju na rastavu isključivo iz ekonomskih razloga a sve je češći oblik nesnošljivosti supružnika. Zlostavljanje u obitelji i dalje je tabu-teme jer svaka treća obitelj je na neki način zlostavljana. Žrtve obiteljskog nasilja jedino utočište pronašle su u istočnoj Slavoniji i tu mogu boraviti jednu godinu a tada ili se vraćaju nasilniku ili se moraju same snalaziti. Obitelj i škola ključni su u sprječavanju nasilja. Uzroci nasilja su rezultat unutarnje i vanjske povrijeđenosti mladog čovjeka. Vlada Republike Hrvatske uvela je treći krug mijera za suzbijanje nasilja nad ženama a provode se kroz niz izmjena Kaznenog zakona. Jedan od glavnih ciljeva Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva pravosuđa se upravo odnosi na rano prepoznavanje nasilnika, brže procesuiranje i strogo sankcioniranje.
ŽELIMO DRUŠTVO NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE.