PODJELA JUTARNJEG DORUČKA OBITELJIMA U SOCIJALNOJ POTREBI

Danas već u jutarnjim satima stvorila se kolona ispred humanitarne udruge „Rijeka ljubavi“ , oko 100 obitelji u socijalnoj potrebi i pokoje dijete.
U toku podjele taxi je dovezao invalidnu osobu gospođi Ljubicu Prgomelja koja je uznemirila sve korisnike i zaplašila prisutnu djecu.
Gospođa Prgomelja izrekla je niz ružnih pogrdnih izreka, vrijeđala je sve od reda, a jednu korisnicu je i udarila, te je došlo do vriska i plača djece.
Bili smo prisiljeni zaustaviti podjelu obiteljskog doručka, te smo presretni jer je na naš poziv ubrzo stigla policija ponos našeg Grada i korektno odradila svoj posao.
Međutim gospođa Prgomelja nastavila je uvrede i prema policiji , te je kamenom razbila i prozor od Udruge invalida rada.
Djelatnici policije nisu mogli uvjeriti istu da napusti humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“ i pozvali su Hitnu službu.
Od 10:00 sati pa do 13:00 sati uz velike napore napokon smo bili oslobođeni njene nazočnosti jer je odvežena u bolnicu uz pratnju policije.
Bez obzira na sva događanja i danas smo usrećili i osigurali obrok za 300 članova obitelji u socijalnoj potrebi što njima i nama vraća osmijeh na lice bez obzira na današnja tužna događanja u humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“.
U Osijeku, 11.09.2020.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak