PRVI DAN PODJELE „PAKETA ŽIVOTA“ OBITELJIMA U SOCIJALNOJ POTREBI ZA MJESEC RUJAN

Danas je veliki radostan i veseo dan za obitelji u socijalnoj potrebi, a humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je presretna jer smo i ovaj mjesec uspjeli osigurati „paketa života“ koji za naše korisnike život znači.
Želimo naglasiti da su životni problemi sve teži i teži, a sugrađani sve siromašniji. Uputili smo preko osamdeset zamolbi kako tvrtkama, načelnicima općina, gradonačelnicima gradova Osječko-baranjske županije, ali preteško je jer svi se bore za opstanak uzrokovan pandemijom COVID-19 ostavljajući veliki trag na gospodarstvo i ostale segmente našeg društva.
Želimo informirati svu široku javnost da ćemo sva financijska sredstva koja stižu u tijeku podjele utrošiti u nabavku prehrambenih proizvoda i želimo vjerovati da će i ostalih naših 1500 članova imati osiguran barem jedan obrok.
Neka ovaj radostan dan bude priča koja će nas vezivati i poticati na međusobno poštovanje. Podjela je protekla izuzetno ugodno, u najljepšem miru uz nazočnost djelatnika Policijske uprave Osječko-baranjske.
Raduje nas što naša policija svaki mjesec osigurava i obavlja svoj posao na dostojanstven način uz puno pažnje, jer ona je ponos našega Grada.
Već u ranim jutarnjim satima stvorio se poveći red umirovljenika, invalida, trudnica i ostalih naših korisnika, a u vrijeme podjele bilo je preko 200 korisnika obitelji ODNOSNO PREKO 600 ČLANOVA OBITELJI u socijalnoj potrebi i podjela je trajala do 12:00 sati.
Neizmjerno smo zahvalni našim dragim donatorima koji su pokazali svoje veliko i plemenito srce doniranjem prehrambenih proizvoda, a isto tako financijskim potporama i što su se odazvali na naš Apel „SAMO ZA NJIH“ pomoć obiteljima koje žive u siromaštvu, a to su:
– GDCK Zagreb naš dragi prijatelj Duško Godić koji nam u nevolji često pomaže opet je u suradnji s Nadbiskupijom Zagreb priredili veliko iznenađenje za naše korisnike donirajući nam tri palete pizza koju baš svi obožavaju izazivajući radost i veselje do neba
– Dukat mliječna industrija Zagreb s donacijom voćnog jogurta – Meggle Hrvatska koja nas ni u teškoj situaciji ne zaboravlja i misli na dječicu „Rijeke ljubavi“ te nam je poslao voćne jogurte – gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob s donacijom 1000 kg brašna – načelnik Općine Čepin gospodin Dražen Tonkovac koji ima veliko plemenito srce prema obiteljima u socijalnoj potrebi te nam je donirao 1300 kg jabuka, crveni delišes , prve klase kojima se raduju majke, trudnice, a mame imaju obvezu da obilježe „štrudl dan“ Rijeci ljubavi – naša tvrtka Saponia d.d. koja gaji veliku empatiju prema obiteljima koje žive u siromaštvu donirala nam je 1000 komada deterdženta za pranje posuđa kojemu se majke raduju -Vodovoda Osijek d.o.o. tvrtka koja je žila kucavica srca našeg lijepog Grada i gaji veliku empatiju prema obiteljima koje žive u siromaštvu s donacijom 4.000,00 kn – financijska donacija načelnika općine Antunovac 5.000,00 kn
– anonimni donator E.K. iz Zagreba, koji svakoga mjeseca obraduje 100 korisnika sa prehrambenim proizvodima a dječicu “Rijeke ljubavi” s hrenovkama i čokoladama
– Konzum plus d.o.o. na razini naše Županije sa svojih 9 poslovnica koji nam svakodnevno donira hranu pred istekom roka
– SPAR Hrvatska koji putem aplikacije Banka hrane donira kruh na što su se naši korisnici već navikli, a dječica se raduju krušnim delicijama i kolačima
– financijska potpora od 2.000,00 kn gospodina Toni Kujundžić iz Kaštel Sućurca – financijska potpora anonimnih donatora iz iseljeništva i mnogih naših sugrađana koji pokazuju veliku empatiju prema obiteljima u socijalnoj potrebi
Zahvaljujemo javnim medijima koji nas prate i svojim reportažama ukazuju na probleme i istinu o siromaštvu među nama.
Činimo sve kako bi usrećili obitelji u socijalnoj potrebi i vratili osmijeh i radost na lica naših korisnika.
Čovjek je najbolji u ljubavi kada bližnjem pomaže, jer sve što smo stvorili će minuti, ali ostaju dobra djela učinjena iz ljubavi.
VELIKO HVALA !!!
Kroz vašu dobrotu pod nebom što se plavi
Sve je više radosnih lica u Rijeci ljubavi..
Vaša „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju
U Osijeku, 23.09.2020.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak