„ZA BOLJE I SRETNIJE SUTRA“ – NASTAVLJAMO DALJE UZ POTPORU GRADA I ŽUPANIJE

Kroz godinu dana trajanja projekta „Za bolje i sretnije sutra“, financiranog sredstvima Europske unije kroz Fond europske pomoći za najpotrebitije ostvarili smo sve što smo zacrtali, ali i mnogo više.
Provedba ovakvog projekta zahtjeva dobru organizaciju, komunikaciju, ali i puno napornog fizičkog rada. Želimo se prvo zahvaliti svim našim volonterima koji su svakodnevno preko svojih ruku prenosili više stotina kilograma namirnica i svojim nesebičnim zalaganjem omogućili realizaciju projekta, našim suradnicima i dobavljačima – Konzumu, Saponiji i Podravci jer su uvijek bili spremni izaći nam u susret i prilagoditi se našim potrebama, Centru za poduzetnišvo koji se oko naših korisnika angažirao i više no što je bilo potrebno.
Zahvaljujemo se Regionalnoj razvojnoj agenciji osječko-baranjske županije koja osim što je pomogla napisati ovaj projekt, svih ovih godina uvijek je tu bila uz nas i kao stručno vodstvo tijekom provedbe.
Želimo se zahvaliti i Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku što su prepoznali vrijednost našeg projekta i odazvali se našem pozivu u pomoć tako što su pristali sufinancirati kamate za kredit koji je bio nužan za realizaciju projekta.
Zahvaljujemo se našim gostima što su uveličali tiskovnu konferenciju svojom nazočnošću Romanu Kristiću, Milanu Peterki, Lidiji Pajc, Ivani Lendić, Ivani Kiščinal i Vedrani Tomašević.
Kada gledamo isključivo novčano, ukupna vrijednost projekta je 3.903.196,55, ali je prava vrijednost u tome što smo kroz 8 mjeseci projekta olakšali svakodnevnicu i ublažili egzistencijalne probleme za 3500 naših sugrađana.
Uz potporu Grada i Županije i svih učesnika u ovom projektu „Za bolje i sretnije sutra“ osigurali smo bar na kratko bolji životni standard malom čovjeku kako bi svima bilo bolje, a ne samo nekima.
Misija Udruge je ispunjena, gladni su nahranjeni, jer svaki mjesec više od 3500 građana odlazilo je zadovoljno iz naše Udruge, ali nažalost veliki broj obitelji i dalje je u potrebi.
Možda nismo uspjeli izbrisati sve nedaće i svaki tužan pogled , ali ono čemu smo težili i uspjeli je izmamiti osmijeh na preko 3500 lica svaki mjesec, umanjiti brigu za poneki obrok na obiteljskom stolu i pokazati onima koji su sami, bolesni da nisu zaboravljeni.
Ponosni smo na svako dobro djelo, na svaki osmijeh djeteta, nemoćnih, socijalno ugroženih koji svoju utjehu i spas nalaze na našim vratima.
Naša humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ uspjela je ostvariti svoju misiju i san GLADNE NAHRANITI, a u sebi nosimo lijep, nadasve human i plemenit osjećaj koji proizlazi iz pomaganja drugima, jer je to najbolji osjećaj znati da smo nekoga usrećili.
„Rijeka ljubavi“ teče i teče pored Drave – Dunava do kraja svijeta i priča o dobrim ljudima okupljenih oko jednog jedinog cilja „pomoći onima kojima je to najpotrebnije“.
„BUDI HUMAN – BUDI ČOVJEK“
U Osijeku, 15.06.2022.
Predsjednica Udruge: Štefica Čučak