1.10. MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

2.10. OBILJEŽAVANJE DANA STARIJIH OSOBA U NAŠOJ UDRUZI UZ VESELE BEĆARE
Međunarodni dan starijih osoba obilježavamo 1.10.. Obilježavanjem ovog dana želi se potaknuti države da starijim osobama osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće sudjelovanje u društvu u skladu sa svojim fizičkim i intelektualnim potencijalom. Starije osobe su važni članovi našeg društva, ali i obitelji, te ih je potrebno cijenit i poštovati, uvažiti svaku njihovu riječ, iskustvo i dobru namjeru. Starijim osobama nije više potrebno bogatstvo, već lijepa riječ, posvećeno vrijeme, razgovor, da osjete da još uvijek pripadaju obiteljima i zajednici.
Kriza testira humano društvo, većina umirovljenika živi na rubu egzistencije, jer mirovine su toliko male da jedva spajaju kraj s krajem. Često moraju birati da li će si kupiti lijekove ili pojesti kvalitetan obrok. Ukoliko imamo oko sebe starije osobe, pružimo im osmijeh, razgovor i toplu riječ, učinit ćete veliko humano djelo.
I mi u našoj udruzi obilježit ćemo taj dan u PONEDJELJAK 2.10. U 9 H. Pozivamo sve korisnike starije životne dobi da dođu i provesele se s nama uz svirače “ Veseli bećari“ koji će vam uljepšati dan i ukloniti tugu barem na kratko, a tom prigodom bit će podijeljeni skromni pokloni našim starijim korisnicima.
Stojim kao i ostali, čekamo svoj red,
Prema zemlji spušten nam pogled,
Ne od sramote što gledaju nas drugi,
Već zbog tuge jer redovi su dugi…
I onda se pitam koja smo mi klasa,
Jer nitko nas ne primijeti osim kad se glasa,
I svi bi onda htjeli na vrhu vlasti biti,
Ali treba znati gladnog nahraniti…
Nisu obećanja to što gladne hrani,
Nekima su skoro odbrojani dani,
A obećanja stoje i na njih se čeka,
Sve dok tvrda srca ne postanu meka…
I opet u redu čekamo svoj dio,
Iako je skroman ali nam je mio,