APEL „POMOZITE PRIJATELJI KAKO BI GLADNI PREŽIVJELI“

Na česte upite naših korisnika obitelji u socijalnoj potrebi kada će biti podjela „paketa života“ za mjesec kolovoz mi smo obznanili u javnoj objavi da molimo sve dobre ljude plemenitog srca, uputili smo zamolbe tvrtkama, našem Gradonačelniku i Županu, kucamo na sva vrata ne bi li pronašli pomoć za svoje korisnike, ali donacije slabo pristižu.
Ulažemo puno topline, humanosti i ljudskosti kako bi i ovaj mjesec uspjeli osigurati toliko željene „pakete života“.
Ne može se živjeti od ispraznih riječi nego treba preći na djela i na taj način pokušati da u današnjem svijetu barem približno budu jednaki svi građani i da žive u dostojanstvu.

Ono što nas rastužuje je odgovor iz ureda našeg Gradonačelnika kojeg donosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo Čučak,
kao što znate, Grad Osijek u svibnju ove godine uspio je iznaći dodatna nemala sredstva u visini od 35.000,00 kuna (iako nisu bila planirana Proračunom za 2018.) koja je donirao Udruzi Rijeka ljubavi i na taj način, uz sve ostale redovite mjere iz svog sveobuhvatnog socijalnog programa, svojim sugrađanima olakšao situaciju u kojoj se nalaze.
Upoznati smo i s činjenicom da su u kolovozu već podijeljeni paketi sugrađanima u potrebi te kako će u rujnu, nakon završetka postupka javne nabave, a vezano uz dodijeljena sredstva FEAD- u iznosu od 5.042.860,00 kn, biti moguća nova podjela hrane.
Stoga Vas nažalost moramo izvijestiti kako Grad Osijek nije u mogućnosti ponovo osigurati dodatna sredstva koja nisu ranije planirana Proračunom za 2018.

Uz poštovanje,
Ured Gradonačelnika

Netko netočno informira našeg Gradonačelnika, ispada da ne govorimo istinu, „paketi života“ za mjesec kolovoz još nisu podijeljeni, jer nismo skupili dosta prehrambenih proizvoda ne znamo kada će jer sve ovisi o donacijama i financijskim potporama.
Naglašavamo da „paket života“ sadrži 14 do 15 proizvoda, a želja nam je da barem 1000 ljudi primi tu donaciju koja mnogima život znači, a na žalost veliki broj već mjesecima nije podmiren odnosno nemaju ni jedan obrok na dan.

U Osijeku, 13.08.2018.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak