APEL „PRIJATELJI DRAGI GDJE STE ?“ POMOZITE KAKO BI GLADNI PREŽIVJELI

Na veliku žalost ni nakon dugih 11 mjeseci humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ i njenih 1350 obitelji odnosno preko 3500 članova obitelji u socijalnoj potrebi nismo u mogućnosti koristiti sredstva financirana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka“ iz tehničkih razloga .
Molimo naše dobročinitelje, građane velikog plemenitog srca, upućujemo vapaj, apel „Prijatelji dragi gdje ste?“ pomozite kako bi gladni preživjeli.
Današnji svijet sve je dalje od toga da u njemu makar približno budu jednaki svi građani i da žive u dostojanstvu.
Ne može se živjeti od ispraznih riječi nego treba preći na djela.
Za sve nedaće, tugu, bol i suze krivo je siromaštvo jer veliki je broj onih koji nemaju u odnosu na one koji žive u izobilju.
Uloženo je puno topline, humanosti i ljudskosti kako bi i ovaj mjesec uspjeli osigurati toliko željene „pakete života“.
Kucamo na mnoga vrata ne bi li pronašli pomoć za svoje korisnike, jer Bog nije stvorio siromaštvo ono je posljedica ljudske oholosti i pohlepe. Svim siromašnima treba čestitati, odati im priznanje da uopće uspijevaju živjeti i preživjeti u takvom svijetu u kojem su najčešće svedeni na brojke u statistici.
Svatko od nas svojim čestitim radom i životom može širiti ozračje ljubavi, razumijevanja, dobrote i mira jer tko ima ljubavi u srcu uvijek ima nešto darivati.
Neka dragi Bog blagoslovi plemenitost i humanosti svih dobrih ljudi koji su se uključili u humanitarni lanac.

U Osijeku, 06.08.2018. Predsjednica udruge: Štefica Čučak