APEL ZA DONACIJU HRANE PRIGODOM OBILJEŽAVANJA OBITELJSKIH SVEČANOSTI

SAM_4794
Na veliku radost Udruge i socijalno ugroženih obitelji pozvani smo 4.lipnja 2016. u restoran „ Bastion „ u Tvrđi gdje se održavala svečanost i nakon toga bogata zakuska. Tom prilikom su Rijeci ljubavi donirana dva pladnja sa prehrambenim proizvodima, a koja smo odmah podijelili dvjema obiteljima u socijalnoj potrebi.

Isto tako je u nedjelju 5.lipnja održan u Kristalnoj dvorani , Trpimirova 12, svečani ručak nakon obavljenog vjenčanja kada nam je donirano oko 30 kg mesa ( janjetine, prasetine, pohanog mesa, mladog luka i nešto kolača ).

Udruga se godinama zalaže da se hrana ne baca, ali nažalost u RH se godišnje u smeće baca čak 400 tisuća tona hrane što čini 90 kg po glavi stanovnika. Riječ je o namirnicama vrijednih oko 4 milijarde kn., a broj gladnih se unatoč tome svakodnevno povećava.

Stoga molimo sve naše građane koji obilježavaju prigodne svečanosti subotom i nedjeljom da ostatke hrane doniraju humanitarnoj udruzi Rijeci ljubavi koju će volonteri odmah dostavljati u Udrugu i podijeliti obiteljima u potrebi.

Ono što nas je rastužilo je da dio prisutnih obitelji nije tog dana imao ništa za pojesti, a osim toga nas je jako potresla spoznaja to što večina do podjele ove donacije nije u životu probalo janjetinu. Tom prilikom je nakon evidencije i potpisa uz suze radosnice, podijeljeno 35 bogatih porcija punih mesnih delicija, narezaka i kolača.

Dragi prijatelji, sugrađani već danas možete učiniti nešto lijepo, humano i od srca donirati hranu obiteljima u socijalnoj potrebi jer po tome se očituje istinski i veliki Čovjek….Rijeka ljubavi

Osijek ,07.06. 2016. Predsjednica Udruge: Štefica Čučak