APEL ZA POMOĆ KORIZMA VRIJEME POKORE I ODRICANJA NIJE POANTA U ODRICANJU NEGO U DAVANJU !!!

Korizma je razdoblje pokore i odricanja, vjernici su pozvani postiti, moliti, činiti što više milosrdnih djela. Nije Bog stvorio siromaštvo ono je posljedica ljudske oholosti i pohlepe.
Uskrsnuće Isusa Krista daje nade, ali „Pitam se koliko je još ostalo nade kod naših korisnika u ovim teškim vremenima? “
Svakodnevno dugi redovi pred vratima Udruge govore da se s problemom siromaštva bore mnoge obitelji, umirovljenici, osobe s invaliditetom i ostali. Hrabro i ustrajno se borimo za ono malo dostojanstva kojeg svaki čovjek zaslužuje.
Kucamo na mnoga vrata ne bi li pronašli pomoć za obitelji koje žive u siromaštvu, a skrbimo za 1000 obitelji /3000 članova/, 600 djece, 70 bolesnih i 60 branitelja.
Molimo pomoć za prehrambene proizvode: grah, tijesto, jaja, šećer i ulje.
Današnji svijet sve je dalje od toga da u njemu makar približno budu jednaki svi građani u dostojanstvu.
Donacije nam stižu na kapaljku, pa svaka obitelj može dobiti „obiteljski doručak“ samo jednom u tjedan dana, a mnogima je to jedini obrok.
Na žalost svemu je uzrok pojava COVID 19 koji je zavio u tugu, strah, i paniku, ali i snažni potresi koji su uništili mnoge domove u Petrinji i potrebna im je svekolika pomoć.
Cijela Hrvatska uključila se u veliki humanitarni lanac, a potporu je dala i „Rijeka ljubavi“.
Jedino smo mjesto u Gradu gdje se javno okupi svakoga mjeseca preko tisuću ljudi i nemoguće je ne vidjeti. Treba se stidjeti OKRETATI GLAVE od njih jer mole vašu potporu i pomoć.
Na žalost projekt „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka“ FEAD Faza III nakon dvije godine u završnoj je fazi, ali nema novaca pa je upitna realizacija.
Dvije godine prosim, a kako ćemo dalje i dali ćemo dalje upitno je, jer nismo na proračunu Grada niti Županije, a siromaštvo se i dalje gura pod tepih jer ne izaziva osmjeh na lice nego tugu i suze.
Život je dar Božji, činimo dobra djela, širimo ljubav u našim srcima svuda oko nas.
Mir i dobro uz Božji blagoslov želi Vam „Rijeka ljubavi“ S ljubavlju

U Osijeku, 22.02.2021. Predsjednica udruge: Štefica Čučak