BOŽIĆNA ČAROLIJA I ZA SIROMAŠNE OBITELJI, OTVARA VRATA NADE PODJELOM „PAKETA ŽIVOTA“ ZA PREKO 3500 ČLANOVA OBITELJI FINANCIRANIH SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE KROZ FOND EUROPSKE POMOĆI ZA NAJPOTREBITIJE, U SKLOPU PROJEKTA „ZA BOLJE I SRETNIJE SUTRA“, A PO MJERI MALOG ČOVJEKA

Bože dragi i to je moguće ostvaruje se Božićna čarolija za obitelji u socijalnoj potrebi?

Božić je blagdan nade, vjere i čovjek je čovjeku najbliži, stoga neka božićno svijetlo obasja put nade i vjere u bolje sutra.
Čovjek snuje, a Bog odlučuje.

Velika sreća i radost dotakla je kako humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“, tako i preko 3500 članova obitelji u socijalnoj potrebi jer će svi osjetiti dašak božićne čarolije zahvaljujući sredstvima Europske unije kroz fond europske pomoći za najpotrebitije, u sklopu projekta „Za bolje i sretnije sutra“, našim dragim donatorima velikog i plemenitog srca, našim anđelima koji svojim djelima govore da su naše obitelji voljene i da nisu zaboravljene.
Neizmjerno smo sretni što u našem lijepom Gradu neće se više kopati po kontejnerima, vratit će se veselje i radost na ulice, trgove, šetnjice i konačno će odzvanjati cika i smijeh vesele naše dječice.

Smanjit će se nasilje kako u školama, tako i u obiteljima jer kad je čovjek sretan i zadovoljan oko njega se stvara pozitivno ozračje kako prema obitelji tako i prema prijateljima.
Podjela „paketa života“ počinje 07.12.2021. / utorak/ od 10:00 do 12:00 sati,
a trajat će svaki radni dan do 24.12.2021. /petak/
Toliko željeni i iščekivani „paket života“ sadržavat će prehrambene i higijenske proizvode uz dodatak za svaku obitelj glavica kiselog kupusa i 500 g rezanog kupusa.
No u humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“ uvijek ima iznenađenja.
Kao i svake godine zahvaljujući Mesnoj industriji Ravlić i ove godine dijelit ćemo poklon bonove u iznosu od 25,00 kn za kupovinu mesa u mesnicama Ravlić kako bi se na blagdanskom stolu našla i ukusna domaća sarma.
Ali to nije sve, naši dragi donatori nisu zaboravili ni dječicu „Rijeke ljubavi“, tako da ćemo naknadno obznaniti kada će biti podjela dječjih slatko-slanih paketića za Božić dječici iz obitelji u socijalnoj potrebi.
Prilikom podjele „paketa života“ biti će nazočni djelatnici PU Osječko-baranjske, ponos našeg grada koji će se brinuti kako bi se podjela odvijala što mirnije i s puno dostojanstva.
Sve donacije koje pristignu tokom podjele biti će ukomponirane u „pakete života“ i molimo sve naše korisnike da sa sobom ponesu adekvatne torbe.
Želimo naglasiti da se vraćamo na staro i da nema više najave dolaska, niti će Udruga pozivati korisnike, nego ste u obvezi sami doći i sa sobom ponijeti prikladne torbe kako bi preuzeli svoj „paket života“ .
Zahvaljujemo našoj Vladi, premijeru mr.sc. Andreju Plenkoviću, zahvaljujemo se i Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ministru Josipu Aladroviću, ravnateljici Uprave za programe i projekte, Nadi Zrinušić i višem stručnom savjetniku Uglješi Đukiću.
Velika hvala na potpori i pomoći Ministarstvu poljoprivrede posebno ministrici mr.sc. Mariji Vučković.
Zahvalu upućujemo i našem dragom županu Ivanu Anušiću i biseru naše županije Županijskoj razvojnoj agenciji koja nas prati od samih početaka i zajednički smo realizirali 5 projekata od toga 3 europska i 2 iz socijalnog fonda.

Zahvaljujemo tvrtkama koje su cijelo ovo vrijeme stajali uz nas, davali nam potporu i gajili veliku empatiju prema obiteljima koje žive u siromaštvu, a to su: tvrtka „Žito“, Konzum plus sa svojih 8 poslovnica, Kanaan iz Donjeg Miholjca, Dukat mliječnoj industriji Zagreb, Mesnoj industriji Ravlić, anonimnom donatoru E.K. iz Zagreba i mnogim drugim.
Neizmjerno smo zahvalni dragim nam donatorima, dobročiniteljima, prijateljima, građanima, a posebno našim mladim ambasadorima koji su temelj i sigurnost lijepe naše domovine.
Veliku zahvalu upućujemo i našim medijima koji nas prate jer imaju moć i snagu brze komunikacije i šire vijesti po cijelom svijetu.
Svim ljudima ovog svijeta želimo da gdje god krenete, sve koje volite i sve što učinite da Vam blagoslovljeno bude.
Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ se trudila i dala sve od sebe da obitelji u socijalnoj potrebi dočekaju Kristovo rođenje u krugu svojih najmilijih u toplini svojih domova.
Više ljubavi za međusobno povezivanje donijet će nam radost u našim srcima, jer Božić je blagdan nade, vjere i čovjek je čovjeku najbliži, stoga neka božićno svijetlo obasja put nade i vjere u bolje sutra.

Život je dar Božji, činimo dobra djela, širimo ljubav u našim srcima svuda oko nas.
Sretan i blagoslovljen Božić, svako dobro i mir neka Vas prati u Novoj 2022. godini.
„BUDI HUMAN, BUDI ČOVJEK“

U Osijeku, 03.12.2021. Predsjednica Udruge: Štefica Čučak