DA SE ZMA »HUMANOST BEZ GRANlCA

Prijatelji dragi gdje ste, vapaj za pomoć
Tužno je, najtužniji je ovaj humanitarni lanac pokrenut radi prikupljanja financijskih sredstava za realizaciju i provedbu projekta Europske unije kroz fond europske pomoći za najpotrebitije, u sklopu projekta Za bolje i sretnije sutra“ u iznosu od 4.010.348,80 kn.
Ta sredstva trebala su biti strogo namijenjena za pokriće troškova nastalih na projektu koje financira Europska unija isplaćuju se metodom nadoknade“, odnosno HU Rijeka Ljubavi“ dužna je prvo platiti troškove dobavljača iz vlastitih sredstava kako bi se preko Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike refundirao nastali trošak. S obzirom na to da smo rni humanitarna udruga koja se financira isključivo kroz donacije, potrebna nam je pomoć kako bismo mogli podmiriti troškove nastale na projektu te tražiti njihovu refundaciju.
Udruga je morala pribaviti rješenje za prikupljanje humanitarne pomoći, otvoriti podračun, uložen je veliki trud, ali priliv sredstava je bio svega 600,00 kn.
Banka je za svoje transakcije uzela dio i sada je saldo 440,00 kn iako smo uputili zamolbu svim gradonačelnicima, načelnicima, tvrtkama da nam pomognu u realizaciji projekta „Za bolje i sretnije sutra“.
Do bola smo razočarani i na upit kako do radosti 7
Projekt „Rijeke Ijubavi“ Za bolje i sretnije sutra“ nam to najrječitije govori: „Darovati sebe, sve svoje emotivne, intelektualne i fizičke sposobnosti za one kojima je to najpotrebnije – a to su uvijek – naša braća zaboravljena, u našem dvorištu, u našem susjedstvu, našem gradu … u našoj domovini, u svijetu, zatvoreni u svojoj bijedi – bilo materijalnoj, bila duhovnoj, bilo zbog bolesti, bilo iz kojeg
drugog razloga …
Samo iskreno darivanje sebe drugima — izvor je istinske sreće.
Kriza testira humanost društva i prioritete koje biramo. Želimo živjeti u humanijem i pravednijem društvau, a obitelji koje žive u socijalnoj potrebi moraju biti prvi na listi prioriteta čitavog sustava kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini.
Želimo Vas informirati da je Rijeka Ljubavi danas model koji svim humanitarnim udrugama u Hrvatskoj pokazuje kako se učinkovito brinuti za najpotrebitije.
Humanitarna udruga Rijeka Ljubavi u sklopu projekta Žuti okvir“ Održiva Hrvatska nominirana je za dodjelu nagrade u kategoriji „Iskorijeniti siromaštvo svuda i u svim oblicima“ koje dodjeljuje National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Republike Hrvatske Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i National Geographic Hrvatska,

Rekli bismo – Ljubav i dobrota su »zarazni“ – tko god jednom osjeti kako je lijepo osjetiti mir i radost kad učini neko dobro djelo onim o kojih nikakve nade ne može dobiti, taj osjećaj spokoja, radosti i optimizma i duhovne ljepote želi ponoviti ……
Nije stoga čudo da su, na primjer redovnice i volonteri sv. Majke Terezije sve mladi ljudi, koji su osjetili ljepotu i dobrotu darivanja sebe najodbačenijim Ijudima na svim kontinentima i u svim kulturama.
Pitam Vas gdje se nestao čovjek u svojoj ljudskosti !!!