DARUJMO SRCEM ZA BOŽIĆ BOŽIĆ BLAGDAN LJUBAVI I MIRA

Božić je, vjerujemo, za svakoga posebno doba godine kad u ove hladne zimske dane osjećamo dašak topline ljubavi Boga koji se utjelovio i postao jedan od nas. Usred hladnoće i tame svijeta dolazi onaj koji je Svjetlo svijeta pun ljubavi da ugrije svako ljudsko srce koje ga želi primiti.
Naši gradovi i naša sela osvijetljena milijunima lampica, trgovine pune zamamnih stvarčica koje uljepšavaju i ukazuju na Božić koji je svuda oko nas. Na svakom koraku natpisi: „Sretan Božić“.
Na žalost za siromašnu obitelj nema darova, nema radosti, njihove domove opsjeda tuga i neimaština.
Analizirajući vrijeme u kojem živimo, potrebe građana, pasivnost mnogih, slobodno možemo zaključiti da živimo usred borbe između dobra i zla, a najgore je biti ravnodušan prema svemu što se događa oko nas.
Udruga je osnovana s ciljem pomaganja siromašnim i socijalno ugroženim obiteljima, obiteljima s više djece, osobama liječenih od različitih vrsta bolesti, djeci s posebnim potrebama, te pružanje pomoći umirovljenicima, braniteljima i svima koji su u potrebi bez obzira na nacionalnu, vjersku ili političku opredijeljenost.
Humanitarna udruga u svom informatičkom sustavu ima 1240 obitelji ( preko 3500 članova ). Skrbimo za oko 600 djece od toga 361 školskog uzrasta i pokušavamo unijeti radost u što više obitelji u socijalnoj potrebi, kucamo na sva moguća vrata ne bi li pronašli pomoć za svoje korisnike.
Stoga Vas molimo za skromnu potporu prema svojim mogućnostima u prehrambenim proizvodima ili financijskoj potpori kako bi uljepšali dolazeće blagdane. Učinite humano djelo, unesite radost u srca siromašnih obitelj, jer ljubav prema potrebitima govori koliko je čovjek velik u svojoj ljudskosti.
Božić je dan kada se s puno radosti, nade i žara u veselom raspoloženju slavi Isusovo rođenje u krugu obitelji.
Učinimo sve dragi prijatelji da zajedničkim snagama unesemo radost i omogućimo obiteljima u socijalnoj potrebi okupljanje za blagdanskim stolom sa puno topline i ljubavi, neka se od radosti i nebo zaplavi.
Život je dar Božji, činimo dobra djela, širimo ljubavi u našim srcima svuda oko nas.
Sretan i blagoslovljen Božić svako dobro i mir neka Vas prati u novoj godini.

U Osijek, 04.12.2019.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak