Humanitarna akcija Rijeke ljubavi i donatora Zvonka Pavlovića iz Zmajevca

Više od tonu plavih šljiva Osječanima subotu pretvorilo u “knedl dan”

Više od tonu plavih šljiva humanitarna udruga Rijeka ljubavi, zahvaljujući donatoru Zvonku Pavloviću iz Zmajevca, podijelila je Osječanima na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića. Voće je, kaže predsjednica Rijeke ljubavi Štefica Cucak, podijeljeno u samo pola sata.

Prema informacijama koje povratno dobivamo, mnoge obitelji, posebice djeca, radovali su se što su u subotu imali takozvani “knedl dan” – domaće knedle sa šljivama za ručak. Ovoj slatkoj podjeli priključile su se udruge slijepih i gluhih, a podjeli su nazočili i Romana Kovačević, djelatnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Osijeka, Božidar Vrselja Predsjednik Moto kluba Kune.

Zahvaljujemo humanitarcu plemenitog srca Željku Vrselji iz Udruga veterana i pripadnika 3. gardijske brigade Kune koji je svojim kombijem besplatno dovezao šljive na trg, a sa svojom obitelji aktivno se uključio i u samu berbu šljiva. Velika hvala našem donatoru Zvonku Pavloviću čiju humanost želimo naglasiti, jer nam nudi još jednu donaciju od nekoliko tona šljiva koje bi besplatno svojim kamionom dovezao u Osijek – kaže Štefica Čučak.
Drugi smo po broju suicida u Republici Hrvatskoj pa slobodno možemo reći da živimo usred borbe dobra i zla. Želim napomenuti kako ćemo uskoro imati i berbu breskvi, kasnih šljiva i jabuka koje planiramo podijeliti građanima i to bi bio stvarno događaj za pamćenje. Učinimo sve, pokažimo ljubav prema bližnjima, obiteljima i pojedincima u potrebi i vratimo im vjeru u bolje sutra – najavljuje Čučak, još jednom zahvalivši svim dobročiniteljima i zaključuje – dobro se dobrim vraća.