Humanitarna biciklijada “Biciklisti – humanitarci na djelu!”

Udruga BH u suradnji s građanskom inicijativom Veliki za male 25. listopada 2015. godine, s početkom u 9 sati po prvi puta zajedno u suradnji s humanitarnom udrugom Rijeka Ljubavi, organizirani humanitarnu biciklijadu pod sloganom : „ Biciklisti – humanitarci na djelu!“.

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je neprofitna udruga osnovana s ciljem pomaganja siromašnim i socijalno ugroženim građanima te obiteljima s više djece koji žive na rubu siromaštva; zatim zlostavljanim osobama, osobama liječenim od različitih vrsta bolesti i ovisnosti, udrugama djece s posebnim potrebama te pružanja posebne pomoći umirovljenicima,braniteljima i svima onima koji u potrebi bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku, spolnu, dobnu ili bilo koju opredjeljenost.

Naš osnovni moto je: „ Dobro je činiti dobro“ !

Socijalni paket sadrži sljedeće namirnice:
1. Brašno
2. Ulje
3. Šećer
4. Riža
5. Tjestenina
6. Grah
7. Mlijeko
8. Konzerve
9. Dječja hrana

Humanitarna udruga Rijeka Ljubavi također je u potrebi prikupiti i slatkiše za djecu, školski pribor, odjeću te najviše čemu se svako dijete veseli – plišana igračka.

Socijalna samoposluga hrani više od 700 obitelji u pomoći, što gladnih što siromašnih.

Cilj ove humanitarne biciklijade je skupiti potrebne namirnice i igračke te im izmamiti osmijeh na lice.

Ujedinimo Velika srca za Mala srca te pomozimo koliko možemo jer dobro je činiti dobro.

Dužina humanitarne biciklijade je svega 10 km.

Stoga pozivam sve zainteresirane sugrađane, žene, majke, djecu i ostale bicikliste, trkače i rekreativne da se pridruže ovom hvalevrijednom projektu.

Po dolasku u Udrugu Rijeka Ljubavi biti ćemo počašćeni toplim napitcima, voćem i kiflicama.

Učinimo dobro već danas.

Što se tiče prikupljanja stvari (hrana,slatkiši za djecu i ostale sitnice) toga dana na Trgu Ante Starčevića biti će štand od strane Udruge Rijeke Ljubavi i kutije u koje ćemo moći priložiti hranu i stvari.

Kontakt telefon:
Kristina 099/590-2763
Udruga Biciklistice Hrvatske
Veliki za Male

Plan puta:
Krećemo sa glavnog trga Ante Starčevića iz Osijeka te se spuštamo na promenadu,vozimo bentom do Pampasa, gdje se spuštamo i prolazimo kroz Retfalu glavnom cestom. Prije skretanja ( kod Rokove crkve) nalaze se prostorije Udruge Rijeke Ljubavi. Ulazimo u dvorište gdje nas dočekuju volonteri Udruge sa okrijepom.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=58845#ixzz3nmOEIom7