HUMANITARNA POSJETA RIJEKE LJUBAVI NAŠOJ SUGRAĐANKI KOJA ŽIVI U NEHUMANIM, NELJUDSKIM UVJETIMA

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi kao što je i obečala, uz prisustvo medija, danas 20.ožujka 2017. došla je u humanitarnu posjetu našoj sugrađanki , starici Đurđici Murić koja živi u nehumanim, neljudskim uvjetima u Bistričkoj ulici, br. 34 , naselje Filipovica ,Zapadno predgrađe u Osijeku. Tom prigodom su volonteri Udruge sa svojim kombijem dovezli baki Đurđici kućne potrebštine ( televizor, kauč, posteljinu, odjevne predmete i drugo),. Zatečeno stanje je bilo prestrašno: viđen je veliki parcov koji se motao oko frižidera sa pokvarenom hranom; pod je bio pokriven sa zemljom i smećem; iz priručnog WC-a i prostorija se širio nesnosni smrad pa je našim dvjema volonterkama pozlilo uz povračanje….u takvim derutnim prostorijama , bez grijanja i osnovnih higijenskih uvjeta baka živi godinama pokraj kuće koja joj je prije mnogo godima izgorila do temelja.

Naši volonteri su tokom dana iznijeli stare i polomljene stvari i okrečili prostorije, a jedan susjed joj je pritekao upomoć i popravio vodovodne instalacije.Sutra se dostavlja i poklonjeni frižider. Svaki mjesec dovozimo joj prehrambeni paket života temeljem Projekta “ Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka” pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane ili osnovne materijalne pomoći za razdoblje-2014-2020 ( OP FEAD ) koju provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj , mlade i socijalnu politiku RH u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Naša mala ali vrijedna humantirna ekipa volontera nasataviti će sa ovom vrstom pružanja humanitarne pomoći nezbrinutim, starim , osamljenim i bolesnim sugrađanima Stoga molimo sve naše prijatelje i ljude dobre volje da nam se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji u danima korizme, molitve i činjenja dobrih djela jer „ vjera bez djela je mrtva u sebi“. U nadi i uz Božji blagoslov vjerujemo da ćemo uspjeti poboljšati kvalitetu života naših građana koji su sami , žive u patnji i neimaštini i neka u vrijeme išćekivanja največeg kršćanskog blagdana Uskrsa znaju da nisu napušteni i zaboravljeni.