HUMANITARNA UDRUGA „RIJEKA LJUBAVI“ NA BADNJAK VELIKA PODJELA ŠIROKE LEPEZE PREHRAMBENIH PROIZVODA OD KOLAČA, MESNIH PRERAĐEVINA I OSTALOGA

Božić je, vjerujemo, za svakoga poseban kad u ove hladne zimske dane osjećamo dašak topline ljubavi Boga koji se utjelovio i postao jedan od nas. Usred hladnoće i tame svijeta dolazi onaj koji je Svjetlo svijeta pun ljubavi da ugrije svako ljudsko srce koje ga želi primiti.
Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ danas je dijelila božićne pakete za one koji još nisu uspjeli doći na red da ih podignu, jer po naputku Stožera civilne zaštite mogli smo primati samo 25 obitelji na dan.
Pokrivamo 1000 obitelji i do sada je svoj paket podiglo 800 obitelji odnosno preko 2500 članova, nastavljamo i dalje s podjelom nakon Božića.
Oko 11:00 sati započeli smo podjelu svježih, sočnih kolača donaciju direktora Hotela Osijek gospodina Škoje, mesnu donaciju Mesne industrije Ravlić i svježu prasetinu za višečlane obitelji.
Okupljenim obiteljima caklile su se suze radosnice i sa radošću su primali donacije koje si od svojih skromnih socijalnih primanja ne mogu priuštiti. Odlazeći iz dvorišta Udruge osjećala se radost i svjetlo u njihovim srcima jer znaju da nisu zaboravljeni i da su voljeni.
Zahvaljujući svim dragim ljudima koji su pokazali veliku empatiju i otvorili svoja plemenita srca ni jedna obitelj, niti jedno dijete „Rijeke ljubavi“ neće ostati bez svog željenog paketića za Božić.
Na ponos i radost veliki doprinos dali su vrtići, srednjoškolci, studenti fakulteta, sportaši, trgovački lanci, veliki broj naših iseljenika koji su ostavili svoje srce u svojoj domovini i dali svoj doprinos kako u donacijama prehrambenih proizvoda tako i financijskim potporama.
Hrvatska je mala zemlja u kojoj je 90 % vjernika, a veliki doprinos dala je Crkva u svojim porukama pozivajući vjernike da otvore svoja srca i daju svoj doprinos obiteljima u socijalnoj potrebi
Naša misija je ispunjena, uspjeli smo svi zajedno unijeti dašak božićne čarolije u siromašne obitelji.
Neka nas sve skupa emocije preplave u ovo blagdansko vrijeme jer učinili smo dobro djelo, unijeli malo radosti i izmamili osmijehe na licima naših bližnjih koji su u potrebi, jer ruka koja daruje može promijeniti svijet na bolje pa učinimo to zajedno.
Božićno je vrijeme uistinu jedno od najljepših razdoblja u godini kada činimo dobra djela znajući da smo na taj način vratili nekom osmijeh na lice, obrisali suzu s lica i vratili mu vjeru u bolji život.
Život je dar Božji, činim dobra djela, širimo ljubav u našim srcima svuda oko nas.
Dopusti da se Božić dogodi u tvom srcu, da se ljubav rodi svaki dan iznova, jer Božić postaje vidljiv u svakoj ljubavi među ljudima!
Vaša „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju

U Osijeku, 24.12.2020. Predsjednica udruge: Štefica Čučak