HUMANITARNA UDRUGA RIJEKA LJUBAVI POZIVA OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI NA OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

Sve je počelo 1909. godine kada su tekstilne radnice tražile bolje uvjete rada, veće plaće i pravo glasa.
1910. godine u Kopenhagenu na inicijativu Klare Cetkin borca za ženska prava održava se prva Međunarodna konferencija Ujedinjenih naroda i službeno se proglašava 1977. godine Međunarodni dan žena i od tada se obilježava širom svijeta.
Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ poziva Vas povodom obilježavanja Međunarodnog Dana žena 07. ožujka 2020. ( subota ) u 11 sati u prostorije humanitarne udruge „Rijeke ljubavi“, Strossmayerova 68.
Žene se moraju izboriti za tri osnovna cilja: svoje mjesto u društvu, radna mjesta i mjesto u obitelji.
Dan žena se obilježava kao simbol ženske borbe za ravnopravnost, a danas bi trebao biti praznik kojim žene slave sve što je postignuto na tom području.
Na žalost služi kao podsjetnik da ravnopravnost i diskriminacija nad ženama postoji, naročito na području rada i zapošljavanja.
U Republici Hrvatskoj ne postoji potpora ženama s djecom kako bi neopterećeno ušle u svijet rada i ne donose se mjere kako bi žene lakše uskladile profesionalni život sa obiteljskim.
Žene starije dobi žive u krajnjem siromaštvu i nakon više od 100 godina ni u jednoj zemlji nije postignuta puna ravnopravnost između žene i muškaraca.
Živimo u teškim vremenima, obitelji si ne mogu pružiti dostojan život. Današnji svijet sve je dalje od toga da u njemu makar približno budu jednaki svi građani u dostojanstvu. Jedino smo mjesto u Gradu Osijeku gdje se na jednom mjestu javno okupi svakog mjeseca preko tisuće i tisuće ljudi.
Treba preživjeti i ne stidjeti se prehraniti svoju obitelj uz pomoć drugih.
Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ će tom prigodom obiteljima u socijalnoj potrebi podijeliti obiteljski „jutarnji doručak“ uz svježe, tople, sočne i mirisne krafne i cvjetni dar iznenađenja uz ostale prigodne darove.
„Veseli bećari“ iz Josipovca uveselit će i uljepšat ovaj dan našim domaćicama, majkama, ženama s prigodnim glazbenim aranžmanom široke lepeze pjesama, pa pozivamo naše drage korisnice na jedno veselo druženje uz ples i pjesmu. Za najveselije i najrasplesanije korisnice slijedi dar iznenađenja.
„Rijeka ljubavi“ želi potaknuti obitelji u socijalnoj potrebi da bar na kratko zaborave krizu i vrijeme u kojem se nalaze i spoznaju da nisu zaboravljeni i da su voljeni.
Sretan Međunarodni dan žena želi Vam humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju

U Osijeku, 05.03.2019. Predsjednica udruge: Štefica Čučak