HUMANITARNI KONCERT U ŽUPI SVETOG ĆIRILA I METODA U OSIJEKU

Večer 13.12.2017. uoči Božića i Nove Godine bilo je veće za pamćenje koje nikada nećemo niti možemo zaboraviti. Dogodilo se čudo u Župi Svetog Ćirila i Metoda u Osijeku, oko tisuću vjernika a naročito puno mladih ispunilo je crkvu, neki su stajali čak i vani na hladnoći. Velika snaga ljubavi i humanosti slila se na sve prisutne vjernike i glazbenike koji su pokazali i dokazali svoje plemenito i veliko srce prema obiteljima u socijalnoj potrebi.
Održan je humanitarni koncert duhovne glazbe na kojem su nastupili izrazito humani i plemeniti glazbenici Lijepe Naše, Petar Buljan i Alan Hržica iz Zagreba, te Matej Galić iz Osijeka.
Večer je bila ispunjena slavljenjem i toplinom, srca su gorjela od ljubavi. Mladost se probudila i stopila u Rijeku ljubavi koja je ujedinila sve prisutne i ganula ih do suza. Na susretu kojeg su svi doživjeli kao istinsku i pravu duhovnu obnovu, milost je i osobiti znak ohrabrenja i podrške svim obiteljima u socijalnoj potrebi. Orila se duhovna glazba uz sveopću pratnju svih prisutnih, što je bilo nešto posebno uzvišeno uz bodrenje, pjesmu i pljesak kako glazbenika tako i vjernika.
Koncert je bio isključivo namijenjen za siromašne obitelji i njihove potrebe ,te je tom prilikom prikupljeno 22.678,00 kuna .
Zahvaljujući Vama i Vama sličnima vraća se vjera u bolje sutra, Božje svjetlo obasjava put nade i vjere da Slavonija nije zaboravljena.
Od srca Vam hvala u ime siromašnih obitelji i njihove dječice čuvao Vas i blagoslovio dragi Bog.

U Osijeku,14.12.2017. Predsjednica udruge: Štefica Čučak