JAVNA ZAHVALA POTPORA APELU : ZAUSTAVIMO BACANJE HRANE I NAHRANIMO GLADNE !

------ Osijek 2 stupca color

PREKO 5500 GRAĐANA NA FACEBOOKU, NOVINAMA i RAZNIM PORTALIMA DALI POTPORU NAŠOJ OBJAVI DA SE HRANA NE BACA NEGO DA SE POMOGNE NAŠIM SUGRAĐANIMA U SOCIJALNOJ POTREBI

Želim se zahvaliti svim dragim prijateljima ,koji su dali potporu u porukama, a emocije preplavile,a brojka od preko 5500 ljudi koji su reagirali na naš Apel govori više od riječi. Hvala dragom Bogu da susrećemo toliko dragih ljudi, jer svaki naš prinos,konkretna pomoć i ljubav prema siromašnima govori koliko je čovjek velik u svojoj ljudskosti.

Svakodnevni su vapaji siromašnih, gladnih i bolesnih. Na žalost političari su se otuđili od naroda. Danas gladna obitelj ne treba utjehu, toplu riječ,nego konkretnu pomoć, a nje na žalost nema.Naša Udruga je postala utočište za sve siromašne, gladne, bolesne, a ja najveći prosjak u Republici Hrvatskoj. Osiromašena Slavonija pozitivne pomake ne osjeti,jer siromaštvo postaje sve veće, a stanje ALARMANTNO ! Sve više skupina socijalno ugroženih su potencijalne socijalne „bombe“ .Crkva također može učiniti puno u tom smjeru jer kako Sveti Otac papa Franjo naglašava:

„…bacanje hrane je „ poput krađe sa stola siromaha“, a glad treba „ denormalizirati „ , a bijedu „ debirokratizirati“ ….po spremnosti pomoći gladnome i žednome možemo mjeriti puls svojega čovještva…potrebni su“ istinski heroji sposobni otvoriti puteve, graditi mostove, olakšati procedure koji naglašavaju lice onoga koji pati i gladuje…“ riječi su Svetoga Oca. Nedavno je i naš Nadbiskup i metropolit mons. dr Đuro Hranić uputio poruku da je vrijeme da se s riječi pređe na djela.

Pozivam Vas dragi naši prijatelji, dobročinitelji da učinite dobro humano djelo, jer 850 nosioca socijalnih iskaznica odnosno 3.500 članova njihovih obitelji čeka svoj „paket života“.Učinimo sve da svi imaju bar jedan obrok dnevno, jer vjera bez djela je mrtva.