Javna zahvala

Prosinac je mjesec slavlja,darivanja i obiteljskog okupljanja, mjesec u kojem se djeca najviše vesele očekujući mnoštvo poklona i slatkiša. Mnogi naši sugrađani, obeshrabreni situacijom u kojoj se nalaze, nisu se nadali radosnim božićnim trenutcima i poklonima ispod božićnog drvca. Ovog Božića, Udruga Rijeka ljubavi u suradnji s mnogobrojnim donatorima dobre volje i plemenita srca učinili su za njih plemenito djelo : unijeli su u obitelji siromašnih toplinu, u njihov mrak svjetlo.

Ovog Božića, neka radosno zajedništvo sviju nas, bude priča koja će nas vezivati i poticati na međusobno povezivanje, poštovanje i brigu za one koje su u potrebi i trebaju našu pomoć. Darivanje smo započeli podjelom „paketa života“ zahvaljujući Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je odobrilo financiranje projekta udruge iz EU operativnog programa (FEAD) pod nazivom „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka“ Kako se približavalo božićno vrijeme u Udrugu su pristizale donacije, među kojima ističemo donaciju svježih mandarina sa Brijuna koje je Osječanima u potrebi uputila naša predsjednica gđa. Kolnda Grabar Kitarović te donacija 10 tona hrane koju je odobrila Vlada Republike Hrvatske na čelu s premjerom gosp. Andrejom Plenkovićem. Humanitarna udruga Rijeka ljubavi posebno je zahvalna ravnatelju Caritasa Križevačke Eparhije o. Ivanu Radeljaku na podršci i svestranoj pomoći u ublažavanju siromaštva na ovom našem području.

Božićno vrijeme nas poziva da budemo odgovorni ljudi srca i ljubavi, a to su svojim nesebičnim davanjima prepoznali mnogi naši donatori koji su u božićno vrijeme posjetili našu udrugu te donijeli novčanu pomoć ili u stvarima za naše najpotrebitije.U mnogobrojne humanitarne akcije uključile su se mnoge osnovne i srednje škole,vrtići, Splitska banka, Ustanova za zdravstvenu skrb dr. Špiranović, UDR-OSC, Sindikat trgovine,anonimni donator iz Zagreba, JET Osijek, naš stalni donator Dukat Zagreb, Udruga „Slavonska nota“, naši dragi prijatelji s otoka Braća, Savjet mladih grada Osijeka i Savjet mladih Osječko-baranjske županije, ali mnogi građani, a posebno umirovljenici.

Kroz Udrugu je prošlo preko 3.000 građana u potrebi, a u utorak 27.12 i srijedu 28.123 2016 nastavljamo podjelu hrane i vrijednu donaciju higijenskih potrebština donirane od tvornice „Labud“d.o.o. Zagreb. Čovjek je čovjeku za Božić najbliži,stoga svim našim donatorima i korisnicima naše Udruge donese obilje Božjeg blagoslova u 2017.