Međunarodni dan prava djeteta

OBAVIJEST MEDIJIMA I PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Osijeka uz nazočnost djelatnice gđice. Romane Kovačević dana 20. 11. 2015. ( petak ) u 10 sati i 30 minuta u gradskoj četvrti „ Gornji grad “, Lava Mirskog 1 je za djecu iz socijalno ugroženih obitelji obilježila „ Međunarodni dan prava djeteta“ s prigodnim programom i darovima. Naša mlada volonterka Mihaela Korman, psihologinja, govorila je ukratko o dječjim pravima i na kraju naglasila:
„Nema iznimke ,prava su jednaka za svu djecu! „

Dvorana je na našu veliku radost bila ispunjena do posljednjeg mjesta .Okupljenu djecu i roditelje zabavljao je mladi osječki bend“ Gradski šetači “ i plesna skupina „Shine“ Mire Sekereš, koji su na trenutak motivirali djecu da zaborave na svoje siromaštvo i potakli ih da zaplešu i zapjevaju na radost i oduševljenje svih prisutnih. Nakon završetka programa podjeljeni su slatko-slani darovi i nove dječje igračke iz donacije anonimnog donatora, a majke su dobile teglu meda koje je daivala Udruga pčelara „ Radilica“. No to nije sve jer svako dijete dobilo i toplu lepinjicu s čevapima, dar Prehrane „Nova Forca „ a obitelji sa više djece dobile su pizzu koje su donirali dobrovoljni darivatelji krvi iz Osijeka.
Radujemo se ..i ova humanitarna akcija je uspjela ,majke i djeca sa širokim osmjehom napustili su GČ „Gornji grad“….Rijeka ljubavi