OBAVIJEST MEDIJIMA I PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ u suradnji s partnerima, Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, Regionalnom agencijom Slavonije i Baranje d.o.o. dana 16. travnja 2016. godine obilježila je prvi rođendan socijalne samoposluge.
U radu naše socijalne samoposluge iz dana u dan susrećemo drage i dobre ljude koji na jednostavan način iskazuju svoju dobrotu, velikodušnost i ljubav, a po tome se prepoznaje istinski VELIKI ČOVJEK.
Veliku i svestranu pomoć pružili su nam mediji senzibilizirajući javnost o humanitarnoj potrebi za pružanje pomoći našim socijalno ugroženim sugrađanima. Zahvaljujući potpori, pomoći i prilozima medija koje su prenosili Udruga je opstala na radost preko tri tisuće socijalno ugroženih članova obitelji:
Svečano obilježavanje prvog rođendana socijalne samoposluge u Osijeku održano je u prostoru gradske četvrti Gornji grad na adresi Trg Lava Mirskog 1 u Osijeku s početkom u: 10,30 sati. uz prisustvo uglednih gostiju:
predstavnika Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr Vladimira Dugalića biskupskog vikara za Grad Osijek, kanonika i profesora na KBF-u u Đakovu; predstavnika Osječko-baranjske županije gospodina dožupana Dragana Vulina; gospodina Romana Kristića pročenika Upravnog odijela Grada za zdravstvo i socijalnu skrb i Romane Kovačević savjetnice u istom ; dogradonačelnika Grada Belišća gospodina Domagoja Vražića; direktora RRA OBŽ-a gospodina Stjepana Ribića; ravnatelja Hrvatskog Crvenog križa-Gradskog društva Crvenog križa Osijek gospodina Marka Đukića; predstavnice Centra za socijalnu skrb Osijek; predstavnice Caritasa Osijek i ostalih dragih prijatelja.

Vrhunskom izvedbom i svojim predivnim glasovima počastile su nas i proslavu uveličale članice osječkog vokalnog asambla “ Brevis”, koji je osvojio zlatnu medalju na nedavno održanom 3. svjetskom prvenstvu mladih zborova u Sankt Peterburgu pod dirigentskim vodstvom Antoanete Radočaj-Jerković i uz klavirsku pratnju Davora Dedića.

Prezentaciju dosadašnjeg rada socijalne samoposluge održala je predsjednica Udruge, gđa.Štefica Čučak koja je pročitala i Pismo gradonačelnika Grada Osijeka gospodina Ivana Vrkića, a koje je uputio svim korisnicima ,predsjednici, članovima i volonterima Rijeke ljubavi i prisutnim gostima .
Predstavljanje donatorskog informacijskog sustava – KorDonIS održao je profesor u mirovini dr.sc. Ninoslav Novak.
“Prepoznao sam napore udruge i vidio ciljeve, te im u ime VIS Lavine donirao cjelokupan informatički sustav kako bi se umrežilo sve što interno i eksterno rade. Cilj je pomoći udruzi i volonterima da maksimaliziraju učinak, a minimaliziraju napor. Podaci u sustavu osiguravaju da se u realnom vremenu dobije stvarno stanje”, pojasnio je prof. Novak.
Nakon što su brojni gosti Udruzi čestitali i zaželjeli da se ponajprije što je moguće brže zatvori socijalna samoposluga, a što bi značilo da u Gradu više nema ljudi u socijalnoj potrebi, Čučak je podijelila zahvalnice zaslužnima, a među dobitnicima bio je i Glas Slavonije za doprinos medijskoj promidžbi rada udruge.

Glas Slavonije

Svečanost je završena uz prigodni domjenak….Rijeka ljubavi