OBAVIJEST MEDIJIMA I PRIOPĆENJE ZA JAVNOST “HUMANOST NA DJELU”

Velika radost ushićenje i veselje, zlatne zrake sunca konačno su obasjale humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“ i sve korisnike u socijalnoj potrebi koji su u iščekivanju poboljšanja kvalitete života.
Dana 29.06.2020. /ponedjeljak/ dan za pamćenje u humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“ jer na veliku radost uz potporu Županije Osječko-baranjske, našeg župana gospodina Ivana Anušića potpisan je ugovor vezano za potporu ublažavanja siromaštva na području grada Osijeka što nam daje smisao, vjeru i snagu za naš daljnji rad.
Želimo naglasiti da i za vrijeme pandemije COVID-19 Udruga nije ni dana prestala s radom, da su naši volonteri zajedno s predsjednicom Šteficom Čučak neumorno 37 dana od 23.03.2020. do 30.04.2020. naporno bez prestanka, bez pitanja o radnom vremenu i s ljubavlju odradili 3700 volonterskih sati.
Desilo se veliko čudo, Bog je providan, donacije su nam stizale i pokrili smo s paketima korisnike svih Gradskih četvrti i Mjesnih ogranka razrađene po ulicama, ponavljali podjelu tri puta.
Punim srcem želimo da naš voljeni Grad, naša mladost, naša dječica izađu na lijepe ulice našeg Grada i da oživi s vriskom dječice i zadovoljnim i radosnim licima naših sugrađana.
Radujemo se, vjerujemo da ćemo sve to uspjeti, odagnati bol, tugu i suze zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske, našem premjeru gospodinu Andreju Plenkoviću, Ministarstvu poljoprivrede koje se zdušno uključilo u otkup mliječnih proizvoda za vrijeme epidemije COVID-19.
Učinci provedbe ove mjere su višestruki, a uključuju pomoć malim mljekarama s problemima u poslovanju, kontinuirani otkup mlijeka od hrvatskih proizvođača te besplatnu podjelu visokokvalitetne domaće hrane osobama u potrebi.
Zahvaljujemo se i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gdje očekujemo i nadamo se skoroj realizaciji OP FEAD faza III što će našim korisnicima poboljšati kvalitetu života njihovih obitelji.
Naravno svega toga ne bi bilo da nema naših dobročinitelja velikog i plemenitog srca, naših donatora hrane pred istekom roka:
– Konzum plus d.o.o. sa svojih 9 poslovnica proglašen „naj-donatorom“
– SPAR Hrvatska koji svakodnevno putem aplikacije Banka hrane donira mirisni i svježi kruh i krušne pripravke i proglašen je za najboljeg trgovca u sklopu nagrade „Zlatna košarica“
– Dukat mliječnoj industriji Zagreb na čelu sa velikim humanistom plemenitog srca gospodinom Fontanom proglašen „naj- donatorom“
– Meggle Hrvatska d.o.o. sa kvalitetnim mliječnim proizvodima iz srca Slavonije
– Kanaan iz Donjeg Miholjca i direktoru Zvonku Popoviću koji nikada ne zaboravlja pomoći obiteljima u socijalnoj potrebi, a HGK Županijska komora Osijek dodijelila je plaketu „Zlatna kuna“ kao najuspješnijoj tvrtki za poslovanje
– Sana delikates iz Koprivnice sa svojom zdravom hranom
Velika zahvala ide naravno i našim donatorima
– anonimnom donatoru E.K. iz Zagreba koji svakoga mjeseca odričući se od sebe donira prehrambene proizvode i uveseljava dječicu „Rijeke ljubavi“ s hrenovkama
– naše zlatno „Žito“ koje nas nikada ne zaboravlja
– Kohorta Osijek naša mladost sa donacijama prehrambenih proizvoda
– Islamska zajednica Osijek koji su pokazali osjećaj za obitelji u socijalnoj potrebi, bez obzira na dob, rasu, vjeru i druge razlike
I mnogim, mnogim drugim ljudima velikog plemenitog srca koji su se uključili u humanitarni lanac dobrote.
Ne možemo iskazati radost koju pokazuju naši korisnici željni svega, slika starice kada primi paket uzbuđena sa suzama koje se slijevaju niz izborano lice govoreći kako je presretna jer od svoje male mirovine si ne može priuštiti svježi sir, brašno i ostale prehrambene proizvode koje dobije u „paketu života“ i obiteljskom „jutarnjem doručku“.
Vjera ako nema djela mrtva je u sebi, stoga ruka koja pomaže može promijeniti svijet. Želimo zemlju bez gladi, zemlju mira, razumijevanja, dobrote i ljubavi – učinimo to zajedno !”

Vaša „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju

U Osijeku, 30.06.2020.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak