OBAVIJEST MEDIJIMA I PRIOPĆENJE ZA JAVNOST POSJETA PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE GOSPOĐE KOLINDE GRABAR- KITAROVIĆ HUMANITARNOJ UDRUZI „RIJECI LJUBAVI“

Danas je dan izuzetno radostan kako za humanitarnu udrugu „Rijeku ljubavi“ tako i za sve korisnike obitelji u socijalnoj potrebi, a naročito djece koja su to i pokazala.
Već u ranim jutarnjim satima mnogobrojne obitelji sa djecom, majke s bebama u kolicima, sa dječicom u naručju kretale su se prema Udruzi gdje se ubrzo skupilo oko 250 djece i njihovih roditelja.Dvorište je bilo premalo da bi sve primilo, a tom velikom i radosnom okupljanju je bio povod najavljeni dolazak naše drage Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarević.
Doček je bio veličanstven, uz nazočnost velikog broja medija, našeg Župana Ivana Anušića, dogradonačelnice Žane Gamoš, direktora Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepana Ribića, člana uprave Regionalne razvojne agencije Zvonka Klobučara, Pročelnika Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Romana Kristića , članice odbora Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Romane Kovačević i Župnika Crkve Sv. Ćirila i Metoda Alojza Kovačeka.
Svatko je htio dati ruku, poljubiti našu Predsjednicu , a neki su tražili autogram ili sliku za uspomenu. Bilo je to druženje koje je moglo potrajati satima bez obzira na hladnoću, snijeg koji je padao jer su svi s radošću dočekali svoju Predsjednicu.
Da bi susret dostojanstveno protekao svoj doprinos dale su i studentice Ekonomskog fakulteta brinući se za red kako bi Predsjednica dospjela do svakog djeteta.
Poseban srdačan susret naše Predsjednice bio je sa majkom koja je oko sebe imala svojih 10-tero djece, a u naručju je držala svoju djevojčicu rođenu prije 4 mjeseca što je davalo izuzetnu sliku koja govori više od tisuću riječi.
Ne može se iskazati ljubav, toplina sa kojom radošću su naši korisnici obitelji u socijalnoj potrebi dočekali našu dragu Predsjednicu .Prekrasne ruže koje su djeca darivala Predsjednici donirala je cvjećara Klivija, a Predsjednica je djeci uručila paketiće sa donacijom Velpro od 150 kg banana, salamama Dobro, Kanaan čipsevima i čokoladama Kandita od 200 grama. Izuzetno kvalitetne kolače donirala je slastičarnica „Sunčana“ iz Osijeka ,a radosti i suza bilo je u izobilju.
Opće poznato je da Predsjednica dolazeći u posjetu u svojim rukicama nosi i pregršt darova , tako je i u našu Udrugu donijela prehrambene proizvode: šećer, ulje, rižu, sol, tjesteninu, mlijeko i uz to igračke i odjeću koja će biti naknadno podijeljena.
Ponosni smo i radosni na našu Predsjednicu da je pored silnih obveza odvojila svoje dragocjeno vrijeme i posvetila pozornost na humanitarnu udrugu “Rijeka ljubavi“, odnosno Hrvatska u malom.
Čuda se događaju humanitarni lanac dobrote povezao je Lijepu Našu domovinu i naše građane na radu van domovine donirajući kako prehrambene proizvode tako i financijsku potporu dajući sve od sebe da nitko ne ostane gladan.
Neka dragi Bog blagoslovi njenu dobrotu i svih naših dobročinitelja koji suosjećaju prema obiteljima u socijalnoj potrebi.

U Osijeku, 15.01.2018.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak