OBAVIJEST MEDIJIMA I PRIOPĆENJE ZA JAVNOST PRVI DAN PODJELE 800 „PAKETA ŽIVOTA“ ZA PREKO 2500 ČLANOVA OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI ZA MJESEC LIPANJ 2020.

Dobra vijest brzo se širi našim lijepim Gradom pa tako i javna objava o podjeli 800 paketa života za obitelji u socijalnoj potrebi što znači da pokrivamo oko 2500 članova obitelji.
Siromaštvo je u porastu što pokazuje i današnja podjela gdje se već u ranim jutarnjim satima stvorila nepregledna kolona obitelji u socijalnoj potrebi poštujući socijalnu distancu.
Humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” s velikom ljubavlju daje svoj doprinos pomažući korisnicima u potrebi kako bi preživjeli u ovo teško turbolentno vrijeme materijalne depresije koja se zavukla u domove korisnika.
Neizmjerno smo zahvalni našim dragim donatorima koji su iskazali i pokazali svoje veliko i plemenito srce doniranjem prehrambenih proizvoda, a isto tako i financijskim potporama odričući se od sebe kako bi vratili vjeru u bolje sutra, a to su:
– Ministarstvo poljoprivrede koje je putem IT sustava kao mjeru pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanim epidemijom bolesti COVID-19 pomogli da domaći mliječni proizvodi pronađu put do onih kojima je to najpotrebnije odnosno naših korisnika obitelji u socijalnoj potrebi
– naš dugogodišnji stalni donator E.K. iz Zagreba koji nas baš nikada ne zaboravlja i svakoga mjeseca šalje donaciju kako bi pomogao obiteljima u potrebi, a naročito dječici “Rijeke ljubavi”
– Dukat mliječna industrija Zagreb na čelu sa gospodinom Fontanom koja uvijek razveseli svojim proizvodima naše korisnike
– Islamska zajednica Osijek koja je pokazala osjećaj za bližnjega, bez obzira na dob, rasu, vjeru i druge razlike
– Sana delikatese iz Koprivnice koja se brine kako bi naši korisnici imali zdrave obroke
– Kohorta – zlatni dečki grada Osijek
– Kanaan iz Donjeg Miholjca dobitnik plakete „Zlatna kuna“ za najuspješniju tvrtku koji uvijek brine da naše obitelji imaju kvalitetan hrskavi čips
– Konzum plus d.o.o. sa svojih 9 poslovnica proglašen „naj-donatorom“
– SPAR Hrvatska koji svakodnevno putem aplikacije Banka hrane donira mirisni i svježi kruh i krušne pripravke i proglašen je za najboljeg trgovca u sklopu nagrade „Zlatna košarica“
– skromne financijske potpore od Dubrovnika do lijepe naše Istre
Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske dalo je veliki doprinos sa donacijom mliječnih proizvoda, pa molimo naše draga donatore, dobročinitelje i prijatelje da nam doniraju brašno kako bi majke mogle razveseliti svoje obitelji sa raznim desertima od vrlo, vrlo kvalitetnog domaćeg sira.
„Paket života“ je sadržavao 17 proizvoda i dopunjen je s hranom pred istekom roka, a iznos paketa bila je veća od 252,00 kn.
Paralelno sa podjelom paketa vozili smo našim starim i invalidnim korisnicima donaciju u njihove domove.
Podjela paketa života ide svaki radni dan uključujući i subotu od 10:00 do 12:00 sati pa do kraja mjeseca.
Izuzetno smo sretni, ponosni i zahvalni što je podjela paketa života protekla izuzetno mirno, poštujući sve upute zahvaljujući djelatnicima Policijske uprave Osječko-baranjske koji su svoj posao obavili na izuzetno dostojanstven način uz puno pažnje kao i uvijek na zadovoljstvo, radost i ponos našeg grada.
Zahvaljujemo javnim medijima koji nas prate i svojim reportažama ukazuju na probleme I prenose istinita događanja o potrebama obitelji u socijalnoj potrebi.
Od srca se zahvaljujemo našim donatorima na nesebičnoj ljubavi prema potrebitima, jer dobrota u riječima stvara povjerenje, u mislima stvara dubinu, u davanju stvara neizmjernu ljubav, a po tome se očituje koliko je velik čovjek u svojoj ljudskosti.

Vaša „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju

U Osijeku, 18.06.2020.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak