OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA PODJELOM PAKETA ŽIVOTA OBITELJIMA U SOCIJALNOJ POTREBI

Na veliku radost danas je jedan od burnih, radosnih i izuzetno veselih dana jer je humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ uz velike napore, ljubav i odricanje uspjela složiti slatko-slane paketiće za mališane „Rijeke ljubavi“, a isto tako 800 „paketa života“ za obitelji u socijalnoj potrebi.
Danas je bio prvi dan podjele i bez obzira na hladnoću već u jutarnjim satima stvorio se poveći red majki s djecom, trudnica, invalida, a najviše umirovljenika koji su strpljivo čekali na podjelu „paketa života“.
Bio je to pozamašni red negdje oko 200 obitelji u socijalnoj potrebi (preko 800 članova ) i oko 150 dječice koji su primili svoj slatko – slani paket.
Dječica su s radošću zahvaljivala našim dragim dobročiniteljima anonimnom donatoru E.K. iz Zagreba, Velpro-centru d.o.o., Konzumu s njegovih 9 poslovnica, SPAR Hrvatska i svim ostalim dobročiniteljima koji su se uključili u humanitarni lanac dobrote.
Na žalost pored radosti vrijednih donacija naših dobročinitelja došlo je do naguravanja, gužve, svađe, a jedna baka je u svojoj agresiji i bijesu išamarala petogodišnjeg dječaka i noktom zarezala obraz. Bilo je tu vriske, cike, plača i nedopustivo da se to događa bez nazočnosti policije.
Ubrzo smo uz pomoć volontera baku odvojili od djeteta koje je bilo u vidnom strahu, a preplašila su se i ostala dječica.Dječak se jedino smirio u toplom majčinom zagrljaju. Otac djeteta dojurio je sav izvan sebe, prijeteći tražio baku da ona više nijedno dijete neće taknuti.
Udruga je bila prisiljena pozvati policiju da svrate kako bi smirili korisnike i kako bi smo mogli nastaviti s podjelom „paketa života“.
Na žalost institucije djeluju kad se već desi nesreća, a iz ovoga možemo izvući pouku da je moglo doći do velike nesreće.
Stoga molimo djelatnike policije da bar na kratko naiđu da ih građani vide, ne želimo da gubite svoje dragocjeno vrijeme već da Vas korisnici vide.
Danas je prilikom podjele bilo par žena kojima je pozlilo, među njima i trudnica, a to nije prvi puta pa ćemo uputiti i zamolbu Domu zdravlja da nam pošalju na sat-dva medicinsku sestru koja bi mogla pružiti pomoć ako se ukaže potreba.
Pored podjele „paketa života“ vozili smo danas, a nastavljamo i sutra našim bolesnim i invalidnim korisnicima u njihove domove. Ovaj put njihove pakete obogatili smo s mliječnim proizvodima, odrescima pred istekom roka trajanja i kruhom i krušnim pripravcima.
Danas nije bila podjela „jutarnjeg doručka“, a neće ga biti ni sutra jer sva donacija biti će podijeljena našim bolesnim korisnicima kojima se paket vozi u njihove domove.
Podjela „paketa života“ se nastavlja i dalje svakog radnog dana od 10:00 do 13:00 sati, dok zalihe traju.
Pozivamo sve naše drage trgovačke lance, tvrtke s prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama da nam doniraju, da se povežu jedan humanitarni lanac dobrote kako bi poboljšali kvalitetu života svih naših građana.
Ruka koja daruje može promijeniti svijet na bolje, pa učinimo to zajedno.

U Osijeku, 17.10.2019.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak