OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Danas u Humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi nepregledna kolona obitelji u socijalnoj potrebi sa torbama, taličkama, biciklima slijevala se prema Udruzi i stvorio su poveći red. Korisnici su satima čekali, neki već od 7 sati ujutro . Preko 500 obitelji koji su sa sobom poveli članove svoje obitelji i oko 100-tinjak dijece stvorili su nepreglednu kolonu oko 1000 osoba u iščekivanju svog paketa.
Ovo je pokazatelj koliki je broj građana našeg lijepog Grada u potrebi i svakim danom siromaštvo je u porastu. Misija u cijelosti ispunjena „GLADNE NAHRANITI“ zahvaljujući Ministarstvu za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku, Vladi Republike Hrvatske i dragim našim donatorima. Bila je to velika sreća i zadovoljstvo svaki mjesec sa osmjehom ispraćani korisnici, a naročito naša dječica.
Obilježili smo 17.10.2017. „Međunarodni dan borbe protiv siromaštva“ podjelom 1000 paketa života čija je vrijednost oko 220,00 kn po paketu. Nažalost jedan paket svima bez obzira na broj članova obitelji, jer nismo u mogućnosti osigurati veće količine.
Nažalost vraćamo se na 2015/2016 gdje je veliki broj naših građana spoznao glad, te se stvorila velika kolona korisnika iz straha da neće dobiti „paket života“. Svim siromašnima treba čestitati i odati priznanje da uopće mogu preživjeti u svijetu gdje su svedeni na brojke i statistike.
Drago nam je što smo pokrenuli humanitarni lanac te su se svojim donacijama priključili anonimni donatori, naši sugrađani, tvrtke i udruge.
Majke su radosno stavljale proizvode u svoje torbe,a zahvaljujući Konzumu svaka obitelj ponijela je i veknu kruha. Najmlađi su uživali u bogatoj donaciji slatkog deserta našeg plemenitog donatora Dukata i bombonjera dar gospodina Nike Pendova iz Konavala.
Velika hvala našim donatorima na iskazanoj humanosti i ljubavi, koji stalno pokazuju da su naša djeca voljena i da nisu zaboravljena.
U očekivanju da će napuniti svoje torbe pomalo tužnih lica majke su napuštale Udrugu svjesne da je to osiguran obrok samo za par dana.

U Osijeku, 18.10.2017. Predsjednica udruge: Štefica Čučak