Od pomoći vaše za bolje sutra naše

Poštovani, udruga Rijeka ljubavi ostvarila je uspjeh i prošla na temelju Poziva za prijavu projekata usmjerenih protiv siromaštva i socijalne isključenosti s projektom “Od pomoći vaše za bolje sutra naše” u ukupnom iznosu od 150 tisuća kuna, od kojih je 130 tisuća kuna namjenjeno za nabavu osnovnih životnih namirnica. Ugovor je potpisan Ministarstvom socijalne politike i mladih 24.7.2015. u Zagrebu. Projektom ćemo osigurati da 130 obitelji dobivaju mjesečno 1 paket tijekom godine dana.

Iako Udruga u svojoj evidenciji ima preko 800 obitelji u socijalnoj potrebi, uvjeti natječaja su bili postavljeni tako da nije bilo moguće dobiti više sredstava kako bismo obuhvatili sve obitelji. Pri izboru korisnika uključenih u projekt trudili smo se koliko je to u našoj mogućnosti izabrati obitelji koji su u najvećoj potrebi s posebnim naglaskom na samce te samohrane roditelje.

Zahvaljujemo Regionalnoj razvojnoj agenciji (posebno gđi Tanji Putar) što su nam pomogli u pisanju ovog uspješnog projekta, Upravnom odjelu za socijalnu skrb i i zdravstvo grada Osijeka na pomoći pri odabiru korisnika koji će biti obuhvaćeni projektom te naravno Ministarstvu socijalne politke i mladih koji su prepoznali naš požrtvovan humanitaran rad tijekom godina te nam ukazali povjerenje za uspješnu provedbu ovog projekta koji će nam pomoći pri punjenju polica socijalne samoposluge za 130 obitelji obuhvaćenih projektom.

Izuzetno smo radosni zbog ovog projekta, no želimo istaknuti da Udruga nastavlja s svojim redovitim radom, dajemo sve od sebe da bismo pomogli svim obiteljima u socijalnoj potrebi, no nismo svemogući.