ODOBREN FEAD FAZA III „UBLAŽAVANJE SIROMAŠTVA PRUŽANJEM POMOĆI NAJPOTREBITIJIMA OSOBAMA PODJELOM HRANE I/ILI OSNOVNE MATERIJALNE POMOĆI“

Konačno nada, svjetlo, zrake nebeskog sunca obasjale su korisnike obitelji u socijalnoj potrebi.

Za sve korisnike humanitarne udruge „Rijeka ljubavi“ starih, bolesnih, invalida, trudnica, pothranjenih, nepokretnih, branitelja i ostalih koji žive život nedostojan čovjeka odskočna daska i vjetar u leđa je korištenje sredstava iz EU fondova. Projektni prijedlog u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijima osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III odobren je s 31.03.2021. nakon dugog iščekivanja od mjeseca travnja 2019. godine.
Na žalost svaki mjesec je po 1000 članova obitelji u socijalnoj potrebi ostalo bez ijednog obroka na dan.

Za sve ovo vrijeme uspjeli smo opstati zahvaljujući donacijama tvrtki, škola, mladim ambasadorima lijepe naše domovine, potporama mnogih osoba iz javnog, političkog, znanstvenog i kulturnog života. Kao što smo naglasili dolaze bolji dani i očekujemo potpis ugovora o dodjeli sredstava FEAD Faza III, a veliku potporu smo dobili od naše Županije, Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije i našeg župana Ivana Anušića iza kojeg stoje grandiozna djela.

Neizmjerno smo sretni, presretni što u našem lijepom Gradu neće se više kopati po kontejnerima, vratit će se veselje i radost na ulice, trgove, šetnjice i konačno će odzvanjati cika i smijeh naše dječice. Smanjit će se krađa i nasilje kako u školama, tako i u obiteljima jer kad je čovjek sretan i zadovoljan oko njega se stvara pozitivno ozračje kako prema obitelji tako i prema prijateljima.

Čovjek kada je nezadovoljan i praznog želudca zamrači, a nažalost o ružnim uzrocima čitamo svakodnevno u medijima. Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je ponosna na svako dobro djelo, na svaki osmjeh djeteta, nemoćnih, socijalno ugroženih koji svoju utjehu i spas pronađu na našim vratima, Veliki broj djece odrasta u teškim životnim uvjetima i na žalost udruga ne može riješiti sve poteškoće s kojima se obitelji, stari i nemoćni suočavaju, ali možemo poboljšati kvalitetu života naših građana i to nas čini sretnim i ponosnim.

To nas motivira da se za svoju misiju borimo i dalje i kao što naš Sveti otac kaže : „Pomaganje siromašnima putovnica je za raj“.

U Osijeku, 22.04.2021.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak