ODRŽANA 2. SJEDNICA SAVJETA U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske daje sve od sebe kako bi patnjama obiteljima u socijalnoj potrebi konačno došao kraj.
Kriza testira humanost društva i prioritete koje biramo.
Želimo živjeti u humanijem i pravednijem društvu a obitelji u socijalnoj potrebi moraju biti prvi na listi prioriteta čitavog sustava kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini.
Ugodno nas je iznenadio poziv Ministarstva poljoprivrede RH na 2. sjednicu Savjeta u koju je naknadno ukomponirana i humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“, odnosno predsjednica gospođa Štefica Čučak pozvana je da bude član Savjeta.
Program je izuzetno kvalitetan i sa puno truda i ljubavi temeljno odrađen, te se toplo nadamo i vjerujemo da postoji nada za bolji i kvalitetniji život svih građana lijepe naše domovine.
Obuhvaćena je cjelovita potpora za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane sa 12 točaka opširno obrađenih.
Cilj programa je pružiti financijsku potporu, a potpora se isplaćuje u 100% iznosu bespovratnih sredstava EU za opremanje, adaptaciju, nabavu vozila i ostaloga.
Kriterij za raspodjelu sredstava ovisi o broju krajnjih korisnika, stupnju razvijenosti mreže, godine iskustva u distribuciji donirane hrane i količine donirane hrane koja je podijeljena u 2020. godini.
Ministarstvo poljoprivrede RH predviđa da bi javni poziv uslijedio do lipnja 2022. godine.
Želimo sve najbolje Ministarstvu poljoprivrede i cijelom timu koji ne štedi sebe i daje maksimalnu snagu, volju i ljubav da što prije projekt krene u realizaciju.
Napustili smo prostorije Ministarstva poljoprivrede puni nade i osjećaja da će mračni tunel obasjati zrake svjetlosti i konačno da će patnjama za obitelji u socijalnoj potrebi i svim ostalim građanima doći kraj.
„BUDI HUMAN, BUDI ČOVJEK.“
U Osijeku, 24.09.2021.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak