PODJELA 1000 „PAKETA ŽIVOTA“ ZA MJESEC VELJAČU 2018.

Sa današnjim danom 15.02.2018. počela je velika podjela 1000 „paketa života“ za korisnike obitelji u socijalnoj potrebi
Već u ranim jutarnjim satima kolona naših korisnika majke s dječicom,trudnice, invalidi, starci majke s kolicima i ostalim prigodnim torbama slijevali su se prema udruzi.
Bez obzira na hladnoću stvorio se poveći red 300-400 naših korisnika strpljivo su već od 7 sati čekali na željeni „ paket života“.
Na našu veliku radost objavili smo da će paket života sadržavati 14 proizvoda, međutim obogaćen je sa svježim kupusom obitelji Jelkić iz Veliškovaca-Gata i posebnim specijalitetom, a to je 600 kg svježih šampinjona donacija OPG Radić-Liović Draženke.
Kako smo najavili imamo dvije kategorije korisnika: socijalne iskaznice i osobne iskaznice. Nažalost kao što se pokazalo to je usporilo rad. Dio korisnika nije imao potvrdu da je u socijalnoj potrebi stoga su vraćeni i isti su u obvezi da sutra dostave potvrdu kako bi primili svoj“paket života“.
Udruga je sretna i zadovoljna jer smo bar na kratko zbrinuli naše korisnike, ali s tom donacijom ti ljudi ne mogu preživjeti cijeli mjesec. Tvrdimo da ima naših građana koji nemaju ni jedan obrok dnevno, a da djeca u školu idu gladna jer im majke nemaju što dati za doručak.
Stoga molimo sve građane naše lijepe domovine Hrvatske da nam daju pomoć i potporu dok ne bude u realizaciju projekt FEAD faza 2 „Zbrinjavanje siromaštva na području grada Osijeka“.
Novost je da se palete s prehrambenim proizvodima ne ostavljaju u dvorištu jer se hrana nalazi u skladištu, a dijeli se u socijalnoj samoposluzi što veseli kako nas tako i naše korisnike.

U Osijeku, 15.02.2018. Predsjednica udruge: Štefica Čučak