PODJELA 500 „PAKETA ŽIVOTA“ ZA MJESEC SVIBANJ POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OBITELJI

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je osigurala 500 „paketa života „ za obitelji u socijalnoj potrebi, ali moli „Dragi prijatelji gdje ste?“ jer smo u potrebi za 500 litara ulja, 1000 kg brašna, 500 kg šećera i 500 pakovanja jaja da bi mogli podjeliti još 500 odnosno 1000 „paketa života“ za mjesec svibanj.
U podjelu je uključeno 14 proizvoda i to: brašno, šećer, grah, džem, juha, jaja, rajčica, riža, tijesto, mlijeko, ulje, pučka kobasica, čips, higijena i očekujemo dodatnu donaciju.
Želimo naglasiti da Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ u svom informacijskom sustavu ima 1320 obitelji odnosno preko 3500 članova obitelji u socijalnoj potrebi, ali svakako ima ih više.
Veliki broj Osječana je gladan, a nema pravo na socijalnu skrb , a siromaštva je mnogo više nego što pokazuju evidencije.
Zakon o socijalnoj skrbi ne poznaje način kako pomoći onima s ovrhama ili onima koji prelaze cenzus. Nažalost te obitelji žive na rubu siromaštva.
Ove godine obilježavamo međunarodni dan obitelji pod sloganom „Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačan odnos roditelja i djece“.
Obitelj je temelj suvremenog društva, ogledalo svake zajednice, a pod obitelji mislimo kako na tradicionalnu tako i na jednoroditeljske obitelji.
U sređenim obiteljima srdačni su odnosi roditelja djece i obitelji je uvijek na prvom mjestu „Na mladima svijet ostaje, a ne mladima bijeg preostaje“.
Humanitarna uduruga „Rijeka ljubavi“ čestita Međunarodni dan obitelji i da svi uz Božji blagoslov dočekaju sretnija budućnost.

Podjela počinje 15.05.2018. od 10 do 14 sati
i dijelit će se svaki slijedeći dan dok zalihe traju.

Naglašavamo da zadnji tjedan u mjesecu kao i inače voze se paketi starim, bolesnim i nepokretnim našim korisnicima.

U Osijeku, 11.05.2018.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak