PODJELA 600 „PAKETA ŽIVOTA“ OBITELJIMA U SOCIJALNOJ POTREBI I OSTALIM GRAĐANIMA

Podjela „paketa života“ 24 i 25 08. 2016 bit će dan za pamćenje. Već u ranim jutarnjim satima slijevala se kolona ljudi, majke sa djecom po svoj paket kako bi preživjeli slijedeće dane. Na veliku radost obitelji u socijalnoj potrebi, a naročito djece stizale su donacije koje nikoga nisu ostavile ravnodušne Ubrzo se naguralo oko 400 naših korisnika i 100 djece, jer ovo je jedan od najradosnijih dana.Ovu vrijednu donaciju“paketa života“osigurali su naši dragi dobročinitelji, veliki humanisti a to su : tvrtka koja nas godinama pomaže sa svoja četri proizvoda, umirovljenici, naši građani na privremenom radu, tvrtka koja želi biti anonimna uplačuje po ugovoru 1000 kn, Mesna industrija „Ravlić“ d.o.o donirala je 1000 pašteta , 1000 mesnih narezaka, i 6 kg slanine za socijalnu „grafijadu“, Mlinar i učiteljica u mirovini donirali su 200 pizza , OPG Marko Gradištanac donirao 600 kg jabuka uz obečanje da će 26.08. stići slijedeča donacija slatkih sočnih jabuka.

Mladi HDSSB-a u pratnji svog predsjednika gospodina Dragana Vulina stižu kombijem sa 300 paketa prehrambenih proizvoda i 300 komada još vrućeg kuhanog kukuruza. Emocije su preplavile i obitelju u socijalnoj potrebi ubrzo stvorile lanac prijateljstva i kombi je bio ubrzo istovaren.

Iznenađenja nikada dosta, jer stiže „Mlinar“sa 200 pizza,a podjela je trajala 24 i 25 08. na radost djece,ali su zalogajčiće dijelili sa roditeljima malo kukuruza, malo pizze. U podjelu donacije odmah se uključio gospodin Vulin zajedno sa mladima HDSSB-a i prvi puta da obitelji u potrebi nisu satima stajali sa djecom u redu ,na suncu, gladni jer im je kukuruz i zalogaj pizze smirio prazan želudac.

Želim napomenuti da je još jedna velika politička stranka najavila svoj dolazak sa tisućama paketa prehrambenih proizvoda, a toplo se nadam da će i ostale stranke dati svoj humani doprinos i donijeti radost u mnoge siromašne domove. Donacija od sebe za druge koji žive na rubu egzistencije, žive za ovaj grad i građane, samo da je više takvih ljudi ne bi bilo gladnih.