Podjela paketa prehrambenih proizvoda jednorodnim obiteljima i samcima

Podjela paketa prehrambenih proizvoda jednorodnim obiteljima i samcima… 21.rujna 2015.

Humanitarna udruga “Rijeka ljubavi„ u suradnji s Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka danas, 21. rujna 2015. god. u 10 sati podijelila je 130 paketa prehrambenih proizvoda socijalno ugroženim jednorodnim obiteljima i samcima. Paket je sadržavao 16 prehrambenih poizvoda vrijednosti oko 150 kuna.

Ministarstvo mladih i socijalne politike RH odobrilo je nepovratna sredstva u iznosu od 150.000,00kn i time u slijedećih godinu dana ( svaki mjesec) osiguralo prehrambene pakete za gore navedenu skupinu naših sugrađana u potrebi. Neizmjerno smo zahvalni ministrici gđi. Milanki Opačić i voditeljici projekta “ Od pomoći vaše za bolje sutra naše „ djelatnici RRA Slavonije i Baranje gđi.Tanji Putar na trudu koju su pokazali u realizaciji i pomoći oko ove humanitarne akcije.Prvi puta , primili smo konkretnu pomoć i na taj način je Rijeka Ljubavi djelomično rasterećena u osiguravanju stanlih sredstava – donacija kojim popunjavamo police naše socijalne samoposluge. Današnjoj podjeli nazočili su naši partneri u Projektu: Grad Osijek – dogradonačelnik Denis Ambroš i pročenik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb-Romano Kristić; Regionalna razvojna agencija OBŽ – predsj.uprave Stjepan Ribić i član Uprave RRA Zvonimir Klobučar; Centar za socijalnu skrb Osijek – Jelica Klobučar.

Veliko iznenađenje priredilo nam je i Poljoprivredno poduzeće „Orahovica“ d.d. koje već drugi puta daruje vrijednu donaciju, a ovaj put 78 paketa raznovrsne ribe (šarana ,amura i tolstolobika) za samohrane majke koje su u redu čekale na svoj životni paket. Predstavnik poduzeća gosp. Dalibor Pleša obećao nam je iz ribarnice“Donji grad“ Josipa Bana Jelačića 4 ,učestalu pomoć i doanacije ribe i ribljih proizvoda. Zahvalu upućujemo i : našem stalnom anonimnom donatoru-partneru koji nam pomaže sa svojim proizvodima ;našem sugrađaninu i dobročinitelju gosp. Branku Ostoviću bez čijeg učešća nije prošla niti jedna naša humanitarna akcija ; veliki doprinos dale su i članice Lions kluba Gea; našim sugrađanima na radu u inozemstvu Pavi i Antoniu Farkašu; sugrađanki gđi. Kiš Katici koja živi i radi u Njemačkoj; umirovljenici gđi.Dizdar iz doma umirovljenika na Drinskoj- Osijek; gradonačelniku općine Čepin gosp. Draženu Tonkovcu ;prijevozniku gosp. Hrvoju Vajlandiću koji bez naknade prevozi donacije;našim dragim sugrađanima koji pomažu svojim donacijama i mladim snagama – ambasadorima humanosti.

Molimo i ostale sugrađane, donatore i dobročinitelje da se uključe u naše humanitarne aktivnosti i nedopuste da se jedina socijalna samoposluga u Gradu ne ugasi nego da bude na korist siromašnim građanima i pomogne smanjiti kolonu gladnih koji čekaju na svoj red.
„Kada malaksamo i izgubimo nadu trebamo pomagati jedno drugima i neka u toj nesebićnoj ljubavi i dobru živi ovaj Svijet“…Rijeka ljubavi

Obavještavamo naše sugrađane sa socijalnim iskaznicama da će se podjela prehrambenih paketa nastaviti i to:
sutra ….. 22.09.2015 u 10 sati (250 paketa) i to prezimena od slova A do zaključno slova M
preksutra .. . 23.09.2015 u 10 sati „ „ „ od slova M do „ „ Ž
uz napomenu .. „ do isteka zaliha“!…..Rijeka ljubavi