Podjela „paketa života“ za 940 obitelji / 3 500 članova obitelji / uz nazočnosti državne tajnice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gđe. Margarete Mađerić

Danas, 18.svibnja je u humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi bio izuzetno radostan dan. Na poziv upućen Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i ministrici u Vladi RH gđi. Nadi Murganić, pozivu je odgovoreno posjetom poštovane i drage nam državne tajnice gđe.Margarete Mađerić.

Uz veliko veselje goste je dočeka veliki broj naših korisnika koji su čekali strpljivo u redu za podjelu „ paketa života“, a poseban osmjeh naše drage gošće izazvalo je prisutnih 30 –ak djece koje su je darivale sa ružama i poljupcima.Gđa. Mađerić djecu je darivala sa slatko-slanim paketićima a majke sa kavom i teglom meda.

U svojoj kratkoj posjeti interesirala se za rad Udruge i na koji se način provodi projekt „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka“ pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane ili osnovne materijalne pomoći za razdoblje 2014 – 2020 ( OP FEAD ),u realizaciji projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Osijeka i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Zadovoljna posjetom državna se tajnica toplim riječima zahvalila na srdačnom dočeku , a korisnicima , vrijednim volonterima i članovima Rijeke ljubavi prenijela je pozdrave ministrice Murganić i obečala daljnju pomoć i suradnju u realizaciji naših humanitarnih aktivnosti, a sve je popračeno burnim pljeskom i odobravanjem prisutnih građana.

Misija Udruge je ispunjena, gladni su nahranjeni.Svaki mjesec 3500 građana odlazi zadovoljno iz naše Udruge zahvaljujući gore navedenom projektu.Naš informativni sustav trenutno broji 1640 obitelji u potrebi ( 5000 članova ) na području Grada Osijeka, a tvorac ovog sustava / „ KORDON „ / koji omogućava vjerno praćenje brojke korisnika član je naše udruge dr.sci. prof. Ninoslav Novak, prvi i najveći informatičar u RH.
Dočeku drage nam gošće pridružio se i dr. Stjepan Ribić predsjednik uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje ,koja vjerno prati rad naše Udruge i svestrano joj pruža pomoć u izradi i realizaciji ovoga i sličnih projekata.

Dan je to koji će ostati u lijepom sjećanju zahvaljujući posjeti predstavnika Ministarstva koji su tako iskazali suosjećanje, brigu za potrebite ali i priznanje radu naše Udruge koja već punih sedam godina skrbi za svoje sugrađane u socijalnoj potrebi.