PODJELA „PAKETA ŽIVOTA“ ZA 940 OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI / ZA 3.500 ČLANOVA OBITELJI/

Temeljem projekta „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka“ pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane ili osnovne materijalne pomoći za razdoblje 2014 – 2020 ( OP FEAD ) humanitarna udruga Rijeka ljubavi 14.03.2017. započela je mjesečnu podjelu “paketa života“ ( za mjesec ožujak/17 ) u realizaciji Projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Osijeka i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Od ranih jutarnjih sati, iako je podjela zakazana za 10 sati već od 7 sati, počela se slijevati rijeka ljudi u dvorište Udruge koje se ubrzo popunilo sa oko 700-tinjak članova obitelji korisnika socijalnih iskaznica sa svom različitom ambalažom za prijenos svojih prehrambenih paketa( taličke, bicikli, torbe,…)Naravno, kao i kod svake podjele vodili smo računa da najosjetljivije skupine naših korisnika, a to su majke sa malom djecom, trudnice, invalidi te starije i bolesne osobe , imaju prioritet kod preuzimanja svojih paketa sa hranom. Mnogi su zatražili pomoć pa smo im ponudili stolice , vodu sa šećerom, dopustili korištenje sanitarnog čvora i sl.

Moramo naglasiti da se od Božića nakon priliva sredstava od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a radi se o bespovratnoj svoti u iznosu od 5 miliona kuna, život naših korisnika uveliko poboljšao. Pri tome je veliki doprinos dala Vlada RH sa premijerom gosp. Andrejom Plenkovićem na čelu sa donacijom 10 tona hrane za našu socijalnu samoposlugu.

Želja nam je da vratimo osmijeh na lica naših građana u socijalnoj potrebi te vjerujemo u bolje sutra jer sve ukazuje da naša Vlada i pripadajuća Ministarstva misle na osiromašenu Slavoniju i polako počinju ispunjavati svoja obećanja za njezin boljitak. Na veliku radost Udruge i korisnika u potrebi paketi života su ovaj puta obogaćeni sa donacijom obitelji Tomislava Hercega iz Slatine sa 700 kilograma butternut tikvi, a radi se o povrću koje spada u kategoriju zdrave hrane.

Podjela se paketa nastavlja sutra u srijedu 15. 03. ; u četvrtak 16. 03. i u petak 17.03 2017. kada će se samo tada isti dijeliti uz osobne iskaznice i potvrde o primanjima. Neka se naši građani ne brinu jer će svi oni koji su u potrebi dobiti svoj prehrambeni paket i po jednu tikvicu za pripremu zdravoga ručka.

Radujemo se Vašem dolasku!