PODJELA PREHRAMBENIH PAKETA ZA KORISNIKE SOCIJALNIH ISKAZNICA ZA MJESEC LIPANJ 2016.

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi u suradnji s partnerima: Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb grada Osijeka i Regionalnom Agencijom Slavonije i Baranje d.o.o. sa današnjim danom završila je podjelu prehrambenih proizvoda u prostorijama Udruge, Strossmayerova 68 i to 300 „paketa života“ i 130 paketa koje pokriva Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

Nažalost, prisiljeni smo zbog slabog priliva donacija smanjiti za mjesec lipanj broj paketa na 300 što je izazvalo ogorčenje ,nezadovoljstvo i tugu kod određenog broja naših korisnika ,a koji nisu uspjeli dobiti svoju donaciju.Svi znaju za sistem podjele: paketi se dijele dok ih ima na zalihi pa onaj korisnik koji je došao ranije uvijek dobije paket.Tvrdanja da oni sa slovima koji su na kraju abecede i da su došli ranije te nisu primili paket, ne stoji jer se ne proziva nego se onaj koji od prisutnih dođe na red zaokružuje i potpisuje.Invalidi i teško bolesni uvijek imaju prednost, a oni koji nisu u mogućnosti sami doći na podjelu pošalju nekoga da u njihovo ime sa svojom soc. iskaznicom i osobnom kartom podignu donaciju.

Zahvaljujući donatorima, dobročiniteljima koji su pokazali svoju nesbićnost i ljubav prema bližnjimai pomogli punjenje ovih 300 paketa su:
– Grad Osijek sa donacijom tri palete prehrambenih proizvoda gradonačelnika gospodina Ivana Vrkića( pola je utrošeno u mjesecu svibnju, a ostatak je korišten za popunu paketa u lipnju ove godine).

-Naš stalni donator koji uvijek pomaže sa svojim proizvodima sa 3000 kom. jaja
-Ženski nogometni klub ŽVNK „ Osijek“ i VNK „Antunovac“ sa mještanima Antunovca u humanitarnoj nogometnoj utakmici punili su, umjesto ulaznica, kombi sa prehrambenim proizvodima u vrijednosti preko 2000,00 kn., a doprinos je dao i prisutni dožupan OBŽ-e gospodin Dragan Vulin sa svojom donacijom prehrambenih proizvoda
-OBŽ je na naš račun povodom natječaja „ Spas u zadnji čas“ uplatila 15.000,00 kn ,a sredstva će biti isključivo korištena u mjesecu srpnju i pokrivati 20 obitelji u potrebi sa popisa Županije.
-donacija u iznosu od 1000,00 kn naše sugrađanke, umirovljenice iz Doma umirovljenika , za popunu polica soc. samoposluge
-Gospodin Josip Tonkovac iz Čepina donirao nam je 5 kulenovih seka i 60 kg. eko masti od crnih svinja.
-Ono što nas je duboko potreslo i ugodno iznenadilo su i tri donacije pristigle od naših građana na privremenom radu u inozemstvu , a koji nisu zaboravili na svoj Grad i sugrađane u socijalnoj potrebi.

Velika, velika hvala Našim dragim dobročiniteljima..“ Dobro se dobrim uvijek vraća, a Vjera bez djela je mrtva!“….Rijeka ljubavi