PODJELA ŠIROKE LEPEZE DUKATOVIH PROIZVODA , PODJELA DONIRANIH PREHRAMBENIH PROIZVODA I NIZ DRUGIH POTREPŠTINA ZA OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI, A NAROČITO ZA NAJMLAĐU POPULACIJU

Danas je veliki dan za humanitarnu udrugu Rijeku ljubavi i za naše korisnike u socijalnoj potrebi, a najviše za naše najmlađe.
Već u ranim jutarnjim satima rijeka ljudi, gdje je bilo mnogo majki sa djecom, invalida i starijih osoba, slijevala se prema Strossmayerovoj 68. U dvorištu Udruge se u kratkom vremenu okupilo oko 700 naših korisnika i oko 150 djece . Ovoliku masu naših siromašnih sugrađana nemoguće je izbjeći i ne vidjeti i treba se stidjeti okretanje glave od onih koji pružaju ruke vapeći za pomoć. Bilo je tu naguravanja, vrijeđanja i prijetnji , što je dokaz da su naši građani u velikoj neimaštini . Sa grčem na licu i panikom nestrpljivo su stajali u redu bojeći se da neće dobiti nešto od ponuđenih proizvoda, ali zahvaljujući bogatoj donaciji naših dobročinitelja : „ Dukat“ mliječna industrija Zagreb sa širokom lepezom svojih proizvoda/ oko 4000 kom./; „ Velpro -centra“ d.o.o i ostalih donatora: „ Zvijezde“ d.d. iz Zagreba; OPG Mateja Vidakovića iz Valpova; „Kanaana“ iz D.Miholjca i E.K iz Zagreba nitko od prisutnih nije otišao kući praznih ruku. Bogatu donacija gore navedenih dobročinitelja: lopti, spužvi,japanki, čarapa, svijeća, bilježnica , dječjih kolica i drugo…kečapa,čipsa, hrenovki, kuhane rajčice , i uz neizbježne čokolade i slasni mliječni proizvodi , podijeljena je u roku dva sata. Iako je ovo bila jedna od najvećih podjela doniranih proizvoda bila je i tužna i izazivala suze gledajući ovolike obitelji u soc. potrebi a na kraju i radosna jer su ipak Svi zadovoljno napustili Udrugu sa osmjehom na licu. Ova podjela omogućiti će majkama da spreme ručak za dva-tri dana.
Udruga je ponosna na svako dobro djelo i svaki uzvraćeni osmjeh djeteta, nemoćnih, socijalno ugroženih koji svoju utjehu i spas pronalaze na našim vratima.
Svatko od nas svojim čestitim radom i životom može širiti ozračje ljubavi, razumijevanje i ljepotu.
Osijek, 28.4.2018. Predsjednica Udruge. Štefica Čučak