PODJELA ŠKOLSKE OPREME IZ PROJEKTA FEAD II

Danas u Humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“ bio je dan za pamćenje pun radosti, veselja kako roditelja, a tako i kod najmlađe populacije konačno je profunkcionirao projekt „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka podjelom paketa života i osnovne materijalne pomoći“ u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Ublažavanje siromaštava pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II“, Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. do 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.
Današnji je dan jedan od najljepših dana kako za humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“, tako i za 3.500 obitelji u socijalnoj potrebi.
Zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao provedbenom tijelu i ministrici Nadi Murganić. Također smo zahvalni i Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje na čelu s direktorom Stjepanom Ribićem, koji nas prate 5 godina. Velika zahvala i voditelju projekata Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Toniju Žufić i ostalim djelatnicima.
Nemamo prave riječi koliku su radost unijeli u domove obitelji u socijalnoj potrebi.
Odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 5.042, 860,00 kuna.
Velika je to radost za sve osnovnoškolce, odnosno 361 dijete koje će prije nove školske godine dobiti torbe – ruksake, patike, sportske dječje trenirke i bilježnice.
Bilo je to veliko urnebesno veselje, kako kod djece, tako i njihovih roditelja koji su do sada nosili bilježnice u vrećicama, patike nisu ni imali, a trenerke su gledali smo u izlozima.
Želim naglasiti da projekat ide u realizaciju u rujnu i na veliku radost u našem lijepom Gradu neće više biti gladnih.
Vjerujemo u čuda doći će dan bez gladi u svakoj kući, svakom gradu kada će biti moguće da svi jedni druge volimo i zagrlimo.
Od srca se zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje koja nas prati godinama i projektnom timu koji je dao sve od sebe da projekat profunkcionira na radost i veselje obitelji u socijalnoj potrebi.

U Osijeku, 28.08.2018.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak