POSJET GRUPE AMERIKANACA IZ MINNESOTE, SAD

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi je presretna što je imala priliku u svom skromnom okruženju ugostiti grupu MARL (Minnesota Agriculture and Rural Leadership Program visit to Croatia ) iz SAD-a njih 32 i vodiča.
Sve je počelo pred Božić kad je pokrenut humanitarni lanac dobrote, a svoje veliko srce i socijalnu osjetljivost iskazali su tada i naši dragi Dubrovčani sa punim šleperom prehrambenih proizvoda, a to čine i svi ostali gradovi kao i građani Lijepe naše domovine.
Rijeka ljubavi postaje Hrvatska u malom.
Posredstvom naših Dubrovčana uključila se putnička agencija Dubrovnik Sait d.o.o. koja nam je I uputila ovu grupu Amerikanaca koji studiraju na poslijediplomskom studiju – Upravljanje poljoprivredom i ruralnim područjima u Minnesoti.Neki od njih rade kao farmeri, stočari i sl. ili u institucijama koji se tiću poljoprivrede i zaštite okoliša.
Želimo naglasiti da je doček bio izuzetno radostan, uz uručenje ruža i naših beđževa , a dijelile su ih učenice Ekonomske i upravne škole i Gimnazije Ruđer Bošković koje volontiraju u Udruzi..
Uz domaće slavonske delicije : pogačice s čvarcima, kulenova seka, čvarci , kiflice i ostalo ugostili smo naše drage goste koji su pritom izrazili veliko zadovoljstvo dobrodošlicom koju su im priredili članovi i volonteri Udruge..Susret je bio obostrano i izuzetno sretan.
Ovom događaju bio je nazočan direktor Razvojne agencije Slavonije i Baranje gosp.Stjepan Ribić i projekt menađer gosp. Toni Žufić koji su se i obratili skupu.
Predsjednica Štefica Čučak kratko je prezentirala nastanak, naziv i rad humanitarne udruge „Rijeke ljubavi“. Nakon toga su uslijedila pitanja koja su na zadovoljstvo gostiju bila prihvaćena.
Tom prigodom uručena nam je donacija grupe MARL od 1570,00 kn i 55 $ uz obećanje dodatne donacije, a putnička agencija Dubrovnik Sait d.o.o. javila nam je da je na račun Udruge uplatila 4.000,00 kn.
Pri završetku susreta Udruga je uručila zahvalnice grupi MARL i putničkoj agenciji Dubrovnik Sait d.o.o.
„Ljubav sa ljubavlju se plaća, a dobro se dobrim vraća. !“

U Osijeku, 21.02.2018.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak