POZIV MEDIJIMA I PRIOPĆENJE ZA JAVNOST BOŽIĆNA ČAROLIJA I ZA SIROMAŠNE OBITELJI PODJELA 1000 PAKETA ŽIVOTA ODNOSNO 3500 ČLANOVA OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI ZA MJESEC PROSINAC 2020.

Božić je blagdan nade, vjere i čovjek je čovjeku najbliži, stoga neka božićno svijetlo obasja put nade i vjere u bolje sutra.

Čovjek snuje, a Bog odlučuje.

Velika sreća i radost dotakla je kako humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“, tako i preko 3500 članova obitelji u socijalnoj potrebi jer će svi osjetiti dašak božićne čarolije zahvaljujući našim dragim donatorima velikog i plemenitog srca, našim anđelima koji svojim djelima govore da su naše obitelji voljene i da nisu zaboravljene.

Unatoč teškim životnim okolnostima, materijalnoj depresiji u kućanstvima, teškoćama s kojim se susreće gospodarstvo zahvaćeno pandemijom još uvijek ima plemenitih i humanih ljudi koji se nesebično odriču od sebe kako bi pomogli obiteljima koje žive u siromaštvu.

Prvi put nakon zatvaranja FEAD Faza II, odnosno 04.mjeseca 2019. uspjeli smo zahvaljujući donatorima koji gaje veliku empatiju prema obiteljima koje žive u siromaštvu osigurati za sve „paket života“ koji velikoj većini život znači.

Nedostaju nam još neki proizvodi koje ćemo u tijeku podjele nabaviti i odmah uključivati u podjelu pakete.

Svih ovih mjeseci uspjeli smo preživjeti zahvaljujući donacijama pred istekom roka od naših stalnih donatora:
– Konzum plus d.o.o. sa svojih 9 poslovnica
– SPAR-u Hrvatska koji svakodnevno putem aplikacije Banka hrane donira kruh

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je ponosna jer od 10.09.2019. do 30.11.2020. svakodnevno dijelimo „obiteljski doručak“ po čemu smo jedinstveni u Republici Hrvatskoj i šire, te smo do sada podijelili 184 tona hrane pred istekom roka u vrijednosti 1.765.876,12 kn, smanjili otpad i nahranili potrebite.
Zahvaljujući divnim, humanim, socijalno osjetljivim ljudima velikog plemenitog srca humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” uspjela je osigurati 1000 “paketa života” za mjesec prosinac 2020, godine.
Od srca se zahvaljujemo :
– Županija Osječko-baranjska
– Mesna industrija Ravlić
– Lions Club Osijek Drava
– Kanaan iz Donjeg Miholjca
– Bimont d.o.o. iz Slavonskog Broda
– anonimnom donatoru E.K. iz Zagreba
– Karolina d.o.o. iz Osijeka
– anonimni donator s dječijim paketićima
– Sana delikatese iz Koprivnice
– OPG Antolović iz Petrijevaca
– OPG Liović iz Čepina
– Sjeme d.o.o iz Splita
– Geoid-Beroš d.o.o. iz Jalkovca
– Depozit d.o.o.
– BUNARCO, obrt za bušenje bunara i ostale usluge, vl. Kristina Tačković iz Šaga
– Lijlja Ćatović iz Mokošice
– Divmar d.o.o. Osijek
– Cesting d.o.o. Osijek
– Grad Belišće
– Općina Antunovac
– Vodovod Osijek
– Kairos Osijek
– L.A.M.B iz Zagreba
– Revizor
– Meggle Hrvatska
– Dukat mliječna industrija Zagreb
“Paket života” sadržavati će 20 proizvoda u vrijednosti oko 285,00 kn. Upriličit ćemo i podjelu dječjih paketića za svu djecu do petnaest godina, odnosno za 450 djece primiti će paketić u vrijednosti 110,00 kn, te apeliramo da majke ne dovode djecu.
Podjela počinje 09.12.2020. /srijeda/ od 10:00 do 11:00 sati do kraja mjeseca.
Naglašavamo da ćemo dijeliti brojeve i to na način da podjelimo pakete za 25 korisnika koji su se prethodni dan najavili na telefon Udruge 283-417 .
Poželjno je da se dogovorite i za nekoga koga poznajete podignete paket uz predočenje osobne iskaznice, jer ćemo na taj način za Božića uspjeti obradovati više obitelji.
Molimo naše korisnike da se drže socijalne distance i nose zaštitne maske
Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je ponosna na svako djelo koje nadahnjuje naš novi dan i daje nam snagu za nove pothvate kojima možemo učiniti nešto lijepo, usrećiti obitelji u socijalnoj potrebi i vratiti osmijeh i radost na njihova lica.
Život je dar Božji pa učinimo sve da zajedničkim snagama unesemo radost i omogućimo obiteljima u socijalnoj potrebi puno topline, sreće i veselja, jer ljubav prema potrebitima govori koliko je čovjek velik u svojoj ljudskosti.
Dragim donatorima, dobročiniteljima, prijateljima, korisnicima, građanima lijepog našeg Gradi i svim ljudima ovog svijeta želimo da gdje god krenete, sve koje volite i sve što učinite da Vam blagoslovljeno bude.
Život je dar Božji, činimo dobra djela, širimo ljubavi u našim srcima svuda oko nas.
Sretan i blagoslovljen Božić svako dobro i mir neka Vas prati i u Novoj 2021. godini.
I život teče polako dan po dan
U njemu se rijetko ostvaruje san
Svakim danom sve je više tuge
Teško je mislit na sebe a kamoli na druge
Pa ipak svatko od nas snuje snove
Ploveći s rijekom što „Rijeka ljubavi“ se zove

U Osijeku, 07.12.2020. Predsjednica udruge: Štefica Čučak