POZIV MEDIJIMA I PRIOPĆENJE ZA JAVNOST OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva 17.10.2017 naša humanitarna udruga Rijeka ljubavi obilježit će zajedno sa svojim korisnicima podjelom 1000 paketa života.
Siromaštvo, koje se definira kao nedostatak osnovnih uvjeta za život i osnovne ljudske potrebe, poput hrane, pića i doma, globalni je problem današnjice. Ovaj problem prisutan je i u našem gradu, kod našeg prvog susjeda, prijatelja, obitelji.
U Hrvatskoj, prema nekim podacima, ispod statističke granice siromaštva, živi petina građana. Jedan dan u godini malo je za posvetiti siromašnima širom svijeta. A što je sa svim ostalim danima, mjesecima?
Možda svim siromašnima treba čestitati, odati priznanje da uopće uspijevaju živjeti i preživjeti u takvom svijetu u kojemu su najčešće svedeni na brojke u statistici.
Na nama je samo da jedni drugima dovoljno pomognemo onoliko koliko možemo, da djelujemo u svojem gradu, svojoj zajednici.
Donaciju paketa su omogućili anonimni donatori, naši sugrađani, tvrtke, udruge. Stižu nam donacije u manjim količinama, ali humanitarna udruga Rijeka ljubavi daje sve od sebe kako bi mogli mjesečno barem minimalno udovoljiti životne potrebe našim korisnicima. Jedan paket ide svima jednako bez obzira na broj članova obitelji, jer nismo u mogućnosti osigurati veće količine.
Na veliku radost naš izuzetno dragi donator Dukat mliječna industrija Zagreb koji nas nikada ne zaboravlja opet pokazuje svoje veliko i toplo srce, te želi obradovati najmlađe korisnike obitelji u socijalnoj potrebi, našu dječicu sa slatkim desertom koji obožava i starija populacija povodom Međunarodnog dana siromaštva. Pozivamo majke da svakako povedu svoju dječicu.
Stoga pozivamo sve dobročinitelje da se povežu u humanitarni lanac za donaciju hrane, da nitko u našem lijepom gradu ne ostane gladan.
U svom skromnom ambijentu humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ , na adresi J.J. Strossmayera 68 koja je mnogima poznata kao utočište, 17.10. 2017. godine obilježit će Svjetski dan siromaštva te poziva svoje korisnike na podjelu paketa čija vrijednost je oko 220,00 kn po paketu. U sklopu svakog paketa dobit će i jednu kašetu jabuka.

Podjela paketa slijedi:
17.10 2017. u 10-13 sati – biti će podjela 500 paketa bez obzira
na socijalnu iskaznicu, osobnu
iskaznicu i abecedu odnosno dijelit
će se dok zalihe traju.
23.10.2017. od 10-13 sati – odnosno dok zalihe traju.

Radujemo se vašem dolasku.

U Osijeku, 13.10.2017. Predsjednica udruge: Štefica Čučak