POZIV MEDIJIMA I PRIOPĆENJE ZA JAVNOST PODJELA „PAKETA ŽIVOTA“ OBITELJIMA U SOCIJALNOJ POTREBI ZA MJESEC LISTOPAD 2020.

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ i ovaj je mjesec uz veliki napor osigurala „pakete života“ za korisnike obitelji u socijalnoj potrebi koji su pogođeni teškom materijalnom depresijom u svojim kućanstvima, a želje su nam velike da svih 1100 obitelji budu sretne i zadovoljne sa donacijama odnosno „paketima života“ za ovaj mjesec.
Uputili smo APEL „ SAMO ZA NJIH“ POMOĆ OBITELJIMA KOJE ŽIVE U SIROMAŠTVU svim Gradonačelnicima , Načelnicima i tvrtkama na području Osječko-baranjske županije odnosno preko 80 zamolbi. Tužno je i žalosno što smo očekivali veći odaziv, međutim na naš apel odazvali su se:

– Osječko-baranjska županija
– GDCK Zagreb naš dragi prijatelj Duško Godić
– GDCK iz Đurđenovca
– GDCK iz Slatine
– gradonačelnik Belišća gospodin Dinko Burić
– gradonačelnik Belog Manastira gospodin Tomislav Rob
– načelnik Općine Čepin gospodin Dražen Tonkovac
– načelnik Općine Antunovac gospodin Davor Tubanjski
– Dukat mliječna industrija Zagreb
– Meggle Hrvatska
– Kanaan iz Donjeg Miholjca
– Mesna industrija Ravlić
– Kairos d.o.o. Osijek
– Cesting d.o.o. Osijek
– Saponia d.d. Osijek
– Vodovod d.o.o. Osijek – LC Kontesa Nera Zagreb
– gospodin Mladen Pejić
– gospodin Srećko Vuković
– Javni bilježnik Lidija Perić
– Javni bilježnik Mirjana Borić
– gospođa Barbara Karlo Gregurić dr.med.spec. iz Rovinja
– gospodin Toni Kujundžić iz Kaštel Sućurca
– bračni par Šokčević iz Josipovca
– anonimni donator iz Pule
– anonimni donator iz Petrijevaca
– anonimni donator E.K. iz Zagreb
– djelatnici Konzuma poslovnica 902 Čepin – Konzum plus d.o.o. na razini naše Županije sa svojih 9 poslovnica koji nam svakodnevno donira hranu pred istekom roka
– SPAR Hrvatska koji putem aplikacije Banka hrane donira kruh na što su se naši korisnici već navikli, a dječica se raduju krušnim delicijama i kolačima

Želimo naglasiti da ćemo podjelu „paketa života“ za mjesec listopad započeti 26.10.2020. na Svjetski dan međusobnog pomaganja od 10:00 do 12:00 sati poštujući socijalnu distancu uz obavezno nošenje zaštitnih maski. „Paket života“ sadržavati će 21 proizvod u vrijednosti oko 250,00 kn, a u paket će biti uključen jutarnji doručak odnosno hrana pred istekom roka.

Molimo naše korisnike da nam se od subote 24.10.2020. javljaju na telefon 283-417 od 11:00 do 12:00 sati ili ostaviti poruke u poštanski sandučić s datumom kako bi najavili svoj dolazak po paket život, jer ćemo dijeliti 50 paketa svaki dan poštujući odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite. Na žalost i ovaj mjesec Udruga nije u mogućnosti voziti donaciju starim bolesnim našim korisnicima jer nemamo vozilo stoga ih molimo da svoje prijatelje, rođake i djecu pošalju da umjesto njih podignu „paket života“ uz predočenje osobne iskaznice.

Zahvaljujemo svim divnim ljudima koji bez obzira na tešku materijalnu situaciju gaje empatiju prema obiteljima koje žive u siromaštvu i čine čuda, te ne troše isprazne riječi već ih pretvaraju u djela. Neka dragi Bog blagoslovi plemenitost i humanost svih ljudi koji su se uključili u humanitarni lanac dobrote i omogućili obiteljima u socijalnoj potrebi da se bar na kratko osjećaju zbrinuti i voljeni.
I život teče polako dan po dan
U njemu se rijetko ostvaruje san
Svakim danom sve je više tuge
Teško je mislit na sebe a kamoli na druge
Pa ipak svatko od nas snuje snove
Ploveći s rijekom što „Rijeka ljubavi“ se zove

U Osijeku, 22.10.2020.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak