PRVI DAN PODJELE 700 „PAKETA ŽIVOTA“ ZA OKO 2100 ČLANOVA OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI

Danas je veliki radostan i veseo dan za obitelji u socijalnoj potrebi, a humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je presretna jer smo i ovaj mjesec uspjeli osigurati 700 paketa života što znači da pokrivamo oko 2100 članova obitelji.
Već u ranim jutarnjim satima stvorio se poveći red umirovljenika, invalida i ostalih naših korisnika, a u vrijeme podjele bilo je skoro preko 200 korisnika obitelji u socijalnoj potrebi i podjela je trajala do 13:00 sati.
Neka ovaj radostan dan bude priča koja će nas vezivati i poticati na međusobno poštovanje i brigu za one koji su u potrebi i trebaju našu pomoć.
Neizmjerno smo zahvalni našim dragim donatorima koji su pokazali svoje veliko i plemenito srce doniranjem prehrambenih proizvoda, a isto tako i financijskim potporama.
– Kanaan iz Donjeg Miholjca sa donacijom čipsa kojeg naši korisnici obožavaju
– anonimni donator E.K. iz Zagreba, koji svakoga mjeseca obraduje korisnike sa donacijom, a dječicu “Rijeke ljubavi” s hrenovkama kojima se izuzetno raduju
– GDCK Zagreb koji nas nikada ne zaboravlja
– Konzum plus d.o.o. na razini naše Županije sa svojih 9 poslovnica koji nam svakodnevno donira hranu pred istekom roka
– SPAR Hrvatska koji putem aplikacije Banka hrane donira kruh na što su se naši korisnici već navikli, a dječica se raduju krušnim delicijama i kolačima
– financijska potpora anonimnih donatora iz iseljeništva i mnogih naših sugrađana koji pokazuju veliku empatiju prema obiteljima u socijalnoj potrebi
„Paket života“ koji je sadržavao široku lepezu raznovrsnih proizvoda dopunjen je sa donacijom sladoleda od GDCK Zagreb, prehrambenim proizvodima pred istekom roka naših dragih donatora Konzuma i SPAR Hrvatska tako da je vrijednost paketa bila oko 245,00 kn.
Paralelno sa podjelom vozili smo „pakete života“ našim starim i invalidnim korisnicima u njihove domove.
Naglašavamo da humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ nema niti jednog zaposlenog, a volonteri rade iz ljubavi. U velikoj smo potrebi za vozačem i vozilom, jer kada naš kombi vozi pakete starim i bolesnim dolazi do problema prikupljanja po trgovačkim lancima hrane pred istekom roka.
Na veliku radost uvijek nam pomažu dragi prijatelji, pa tako i ovaj puta Udruga Ne Ovisni su s radošću pomogli i ustupili nam svoje vozilo i vozača na radost obitelji u socijalnoj potrebi na čemu im se od srca zahvaljujemo.
Podjela je protekla izuzetno ugodno, u najljepšem miru uz nazočnost djelatnika Policijske uprave Osječko-baranjske.
Raduje nas što naša policija svaki mjesec osigurava i obavlja svoj posao na dostojanstven način uz puno pažnje, jer ona je ponos našega grada.
Zahvaljujemo javnim medijima koji nas prate i svojim reportažama ukazuju na probleme i istinu o siromaštvu među nama.
Činimo sve kako bi usrećili obitelji u socijalnoj potrebi , te vratili osmijeh i radost na lica naših korisnika.
Čovjek je najbolji u ljubavi kada bližnjem pomaže, jer sve što smo stvorili će minuti, ali ostaju dobra djela učinjena iz ljubavi.

Vaša „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju

U Osijeku, 18.02.2020.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak