STIGAO PRVI KAMION HUMANITARNE POMOĆI S HRVATSKOG JUGA IZ NAJLJEPŠEG GRADA DUBROVNIKA

U humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi današnji dan će biti dan za pamćenje, a tu veliku radost želimo podijeliti s našim dragim sugrađanima, obiteljima u socijalnoj potrebi jer je i njima namijenjena. Suze radosnice su odraz humanosti, ljepote, plemenitosti velikog srca što su ga najljepši grad na svijetu Dubrovnik i njegovi suosjećajni građani pokazali svojom velikodušnom donacijom u kamionu prepunom ljubavi koja se slila i stopila s Rijekom ljubavi u našem prekrasnom gradu Osijeku.
Naši dragi Dubrovčani mislili su na sve mlade, stare, bolesne i nemoćne. Njihova plemenita srca dotakla je tužna priča naših obitelji u socijalnoj potrebi, te su odlučili ovom velikom donacijom barem na kratko vratiti radost i nadu u bolje sutra. Svojom plemenitošću pokazali su nam odgovor na pitanje ” Gdje je nestao čovjek? „. Na našu veliku radost, taj čovjek je svuda oko nas. Taj čovjek je u Dubrovniku, Braču, Novom Marofu, Zagrebu i svim ostalim gradovima Lijepe Naše.
Veliki šleper dugačak 7 metara i širok 2, 5 metra bio je krcat proizvodima koji vrijedni volonteri udruge slažu na naše police, u nastojanju da svoje korisnike obitelji u socijalnoj potrebi obraduju u nadolazećim podjelama. Bilo je tu svega, od higijenskih potrepština, prehrambenih proizvoda: brašna, riže, mlijeka, ulja,suhomesnatih proizvoda, konzervi, slatkiša svih vrsta, kave i naravno odjeće.
Koliko je ljubavi utkano u ovoj velikoj donaciji riječima se ne može iskazati.
Neka dragi Bog blagoslovi Vašu dobrotu i suosjećanje prema obiteljima u socijalnoj potrebi da se barem na kratko osjećaju zbrinuti i voljeni.
Veliki prijateljski pozdravi i tople zagrljaje šaljemo iz srca Slavonije, našeg predivnog Osijeka za plemenite građane najljepšeg grada Dubrovnika.

U Osijeku, 17.11.2017.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak

Stižu dani radosti prekida se tuga
Humanost širi granice do sunčanog juga
Iz Dubrovnika grada pošiljka nam stiže
Svi gradovi Hrvatske sad nama su bliže
U humanu akciju svi se uključuju
Malo bolji život oni nam omogućuju
Paketi sa hranom i raznom kozmetikom
Ne daju tugu na lice baš nikom
Garderoba razna za uzraste sve
Samo je dio humane pošiljke te
Kao što rijeka putuje do mora
Tako more ljubavi i do našeg dvora
I cijela se Hrvatska u grad ljubavi slijeva
Od sreće i zahvalnosti Slavonija pjeva
Od srca vam hvala dragi prijatelji
Udovoljili ste svakoj našoj skromnoj želji
Humanost je vaša poput čvrste splavi
Što kroz Hrvatsku teče do“ Rijeke ljubavi“.

NAPISAO: Izak sabo