STUDIJA IZVODLJIVOSTI OSNIVANJA BANKE HRANE Postaje li „Rijeka ljubavi“ regionalni centar koji će prehraniti gladne ?

Jučer nas je u poslijepodnevnim satima posjetila doc.dr.sc. Ana Bobinac predstavnica tima za izradu Studije izvodljivosti osnivanja Banke hrane u Hrvatskoj pri Ekonomskom fakultetu u Rijeci kako bi vidjela kako funkcionira naša socijalna samoposluga i sa kojim kapacitetima raspolažemo.
Studiju financira Ministarstvo poljoprivrede.
Na sastanku su uz gošću iz Rijeke sudjelovali predsjednica humanitarne udruge „Rijeka ljubavi“ gospođa Štefica Čučak, članica radne podskupine za smanjenje bacanja hrane voditeljica programskog poslovanja CEIP Tanja Popović Filipović , gospođe Tatjana Totić voditeljica projekta FEAD 2 i Amalija Kramarić administrativni djelatnik u Rijeci ljubavi.
Studija izvodljivosti pokazat će kako unaprijediti postojeći sustav doniranja hrane, u smislu bolje organizacije, dodatne opreme, ljudi i slično. Naša osnovna (i jedina) želja kroz Studiju izvodljivosti ponuditi rješenja koja će omogućiti što manje gladnih u Hrvatskoj te dovesti do što manje količine otpada od hrane.
Tijekom konstruktivnog razgovora donijeli smo konkretne zaključke o potrebi regionalizacije pružanja usluga posredovanja sa hranom za građane u potrebi, edukacije potencijalnih donatora o benefitima doniranja , ali i stalne financijske podrške države socijalnim samoposlugama .
Na našu veliku radost gošća doc.dr.sc. Ana Bobinac izrazila je zadovoljstvo na rad humanitarne udruge „Rijeka ljubavi“ i njenim smještajnim kapacitetima, a financiranim iz Europskog novca.

U Osijeku, 16.02.2019. Predsjednica udruge: Štefica Čučak