Tko se pokaže vrijednim, mogao bi dobiti i stalan posao

U samo dva dana u osječku humanitarnu udrugu “Rijeka ljubavi” javilo se 50-ak nezaposlenih građana, zainteresiranih za berbu jabuka u tvrtki RABO d.o.o. u Kneževim Vinogradima, za satnicu od 17 kuna. Predsjednica udruge Štefica Čučak kaže kako je vrlo zadovoljna odazivom, a među zainteresiranima su i članovi udruge, ali i nezaposlene osobe koje su tako dobile priliku za rad od rujna do kraja studenoga. No, to nije sve, jer će oni koji će se pokazati vrijednima, kaže Čučak, moći sklopiti ugovor na neodređeno vrijeme s tvrtkom RABO.

– Među prijavljenima podosta je i žena, majki male djece i vjerujem da bi ih bilo i puno više, no počinje školska godina i angažirane su oko toga. Ipak, jedna naša članica, majka devetero djece, prošle je godine prihvatila sličan posao i pokazala što znači volja za radom – ispričala je Čučak, dodajući kako će članovi u Kneževim Vinogradima jabuke brati osam sati na dan, i to šest dana u tjednu. Imaju osiguranu stanku, no Čučak kaže kako im nisu osigurani obroci.

S obzirom na broj nezaposlenih, Čučak kaže da je otvorila vrata svima, izuzev braniteljima, invalidima i korisnicima starosnih mirovina. Također, za branje jabuka ne bi se trebali javiti stariji od 65 godina.

– Svi kažu da socijala ne želi raditi, a kad je u ponudi radno mjesto, sasvim je druga priča. Zainteresirani za berbu jabuka još uvijek se mogu javiti svakim danom od 10 do 12 sati ili nazvati na telefon 283-417. Prijevoz autobusom osiguran je, a berba počinje 1. rujna u 7 sati. M.Mihelić